Elon Musk yine yaptı: Önce alıyorum dedi, sonra şaka yaptığını açıkladı

Elon Musk "şaka yapmaya" doymuyor: Önce satın alıyorum dedi, sonra yine şaka yaptığını söyledi...

Elon Musk'tan "futbol takımı alıyorum" şakası

Artık Tesla CEO'su Elon Musk’ın, milyonlarca takipçisine attığı tweet'lerde yaptığı şakaların değişmesi gerektiği bir gerçek. Zira bir şeyler satın aldığına dair yaptığı şakaların artık komik olmadığını söyleyebiliriz. Ciddi olsa bile, dünyanın en zengin adamının göz açıp kapayıncaya kadar fikrini değiştirebileceğini hepimiz biliyoruz. Oldukça kötü olan Twitter ile geçmişine (ve günümüze) bakmamız bile, bu düşünceyi desteklemek için yeterli.

Teknolojinin en ilginç milyarderi, Salı günü, kendisine 4.6 milyar dolara mal olacak bir futbol takımını satın aldığını tweet'ledi. Musk'ın söylediği her şeyde olduğu gibi, bu tweet de bir anda yayıldı. Asıl heyecanı hissedenler ise, Tesla CEO'sunun takımı zorlu döneminden kurtarmaya yardımcı olabileceğine dair umut ve heyecan dile getiren Manchester United taraftarları oldu.

Ülkemizde de uzun yıllar oynayan Liverpool'un eski kanat oyuncusu Ryan Babel, Musk'ın bu duyurunun ardından “şimdi Manchester United hissesi almak zorunda kalacağına” yönelik yorumlar yaptı. Kendini "devasa" bir Manchester United Taraftarı olarak tanımlayan ve futbol haberleri podcast'i The Goalmouth'un sunucusu Al Foran da Musk'a takımı kurtarması için adeta yalvardı. Foran, gönderdiği bir tweet'te "Lütfen Manchester United'ı Kurtarın @elonmusk" dedi.

Premier Lig takımı şu anda sezonda son sırada ve taraftarlar önümüzdeki hafta takımın sahibi American Glazer ailesine karşı bir protesto düzenlemeyi planlıyor.

Tabii ki Musk'ın ciddi olmaması kimseyi şaşırtmadı. Milyarder, orijinal tweet'inden yaklaşık dört saat sonra söylentileri sonlandırdı: “Hayır, bu Twitter'da uzun süredir devam eden bir şaka. Herhangi bir spor takımı satın almıyorum. Ancak herhangi bir takımı alacak olsaydım, ManU olurdu. Çocukken favori takımımdı."

Manchester United yöneticileri ise, ise CNN Business'a söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacağını söyledi…