Musk'tan Olay Twitter Yorumu

Tesla ve SpaceX 'in başındaki isim Elon Musk, yapılan son röportajında Twitter'a verdi veriştirdi!

Musk'tan olay Twitter yorumu

Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz Pazar günü 60 Minutes programında verdiği röportajda Twitter ve Tesla hakkında açıklamalarda bulunurken, Birleşik Devletler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile ilgili düşüncelerini de dile getirdi.

Musk şüphesiz ki kendini son yıllarda birçok tartışmanın odağı olarak buldu. Twitter üzerinden Tayland'da gerçekleşen kurtarma operasyonunda görev alan bir kurtarma görevlisi hakkında sert ithamlarda bulunan Musk, 60 Minutes programında SEC tarafından 20 milyon dolar cezaya çarptırılmasını ve Tesla'nın yavaşlığı ile eleştirilen araç üretim sürecini de masaya yatırdı.

Verdiği röportajda ilk olarak Twitter'a değinen Musk, sosyal medya ağı hakkındaki düşüncesini "Twitter, bir savaş bölgesi." cümlesiyle dile getirdi. "Eğer birisi savaş bölgesine atlamaya karar verirse, olaylar sadece 'Hey, sen de arenadasın. Görelim bakalım!' şeklinde gelişiyor."

Musk ayrıca röportajında birden çok kez Birleşik Devletler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na olan kızgınlığını da dile getirdi. Ancak Musk yine de söz konusu kurum tarafından çarptırıldığı cezaya bağlı olarak hareket etmeye devam ediyor. Ağustos ayında attığı bir tweet ile Tesla'yı kamuya açtıktan sonra tekrar özel şirkete çevirmek istediğini açıklayarak hissedarları tarafından büyük tepki gören Musk, Ekim ayında SEC'nin müdahil olduğu bir davada mahkeme kararı ile Tesla'daki görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Mahkeme, kararın sebebinin Musk'a ait Twitter gönderisinin borsada yatırımcılarının kafasını karıştırması ve söz konusu yatırımcıları zarara uğratması" şeklinde açıklamıştı.

Musk, Tesla'nın başından ayrılmanın yanı sıra 20 milyon dolarlık bir ceza ödemek zorunda kaldıktan sonra bu konuyu tekrar Twitter'a taşıyarak bir başka gönderisinde Birleşik Devletler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)'i (kısaltmasına işaret ederek) "Kısa Vadeli Yatırımcıyı Zenginleştirme Kurumu" olarak nitelemişti.

Açıklamasında "Cezanın gerektirdiği kararları uygulamada tuttuğumuzu doğruluyoruz" cümlelerini kullanan bir Tesla yetkilisi, SEC'nin kararlarına 28 Aralık'tan sonra yürürlülükte girerek dahil olacak olan bir karar sebebiyle şirkete ait önemli bilgilerin konu olduğu her türlü iletişimin olduğu durumlarda daha önceden izin alınması gerektiğini dile getirdi.

Musk ise konu hakkında yaptığı açıklamada Twitter'ı kendisini ifade etmek için kullandığını ve sosyal medya ağında paylaştığı gönderilerin direkt olarak hisselerle ilgili olması durumu dışında herhangi bir şekilde kontrol edilmediğini belirtti. Ek olarak neden Tesla'nın patentlerini açık kaynaklı yaptığı sorusunu da cevaplayan Musk, "elektrikli araç endüstrisindeki rekabetin çevreyi olumlu etkileyeceğini" düşündüğünü belirtti:

"Tesla'nın var olma sebebi elektrikli araçların yükselişini hızlandırmak (...) Bunun [küresel ısınmanın] insanlığın yüzleştiği en ciddi problem olduğunu düşünüyoruz. Eğer biri çıkar ve Tesla'dan daha iyi elektrikli araçlar üretirse ve bu sebeple araçlarımızı satamayacak olursak; bu durum da Dünya için iyi bir şey olacak."

Okuyucu Yorumları