NASA, Perseverance’ın arkasında bıraktığı Mars enkazının yeni görüntüsünü yayınladı

NASA, Ingenuity helikopterinin çektiği yeni görüntüyü yayınladı. Yayınlanan görüntüde Perseverance uzay aracının arkasında bıraktığı enkaz net bir biçimde görülebiliyor.

NASA, Mars enkazının görüntüsünü yayınladı

NASA’nın Perseverance uzay aracı geçtiğimiz yıl Mars yüzeyine iniş gerçekleştirmiş ve iniş esnasında Perseverance uzay aracını yumuşak bir şekilde yüzeye bırakan paraşüt, yaklaşık 125 kilometre hızla Mars yüzeyine çakılmıştı. NASA, yaptığı açıklamada, Perseverance uzay aracının parçası olan paraşütün Mars’taki kalıntılarının görüntüsünü paylaştı.

NASA’nın Mars keşfinde kullandığı Ingenuity isimli keşif drone’u tarafından çekilen görüntülerde paraşütün kalıntıları net şekilde görülürken, yapılan açıklamada paraşütün parçalarının sağlam olduğu söylendi. NASA, paylaşılan bu görüntülerin, Mars’a gelecekte düzenlenecek görevler için fikir sağlama açısından yardımcı olabileceğini not ediyor.

Ingenuity’nin bu keşfi önemli sayılıyor. Zira Ingenuity helikopteri 4 kiloluk bir şasiye ve 4 minik pervaneye sahip, cılız, küçük bir cihaz olurken, helikopterin ilk uçuşu yaklaşık 3 metre mesafede olmuştu. Sonrasında ise 4 mil boyunca 27 uçuş daha gerçekleştiren Ingenuity’nin bu yeni uçuşuyla ise önemli bir keşifte bulunduğuna işaret ediliyor. Drone’un gelecekte daha bunun gibi pek çok yararlı uçuş gerçekleştireceği düşünülüyor.