Ne iPhone ne iPad: Apple'ın ilk katlanabilir cihazı ikisi de olmayacak

Apple'dan katlanabilir bir iPhone ya da iPad bekleyenleri şaşırtacak haber ünlü isimden geldi. Şirketin ilk katlanabiliri, ne iPhone ne da iPad olacak.

Ne iPhone ne iPad: Apple'ın ilk katlanabilir cihazı ikisi de olmayacak

Apple söz konusu olduğunda en önemli ve en güvenilir sızıntı kaynaklarından ve analistlerden biri olan Ming-Chi Kuo’dan gelen bir söylentiye göre, Apple’ın geleceğe yönelik katlanabilir cihaz planları şimdilik tek bir cihazdan oluşuyor ve şirket, bu amaçla bir MacBook üzerinde çalışıyor. Yani, üzerinde çalışılan herhangi bir katlanabilir iPad veya iPhone bulunmuyor.

Elbette bu kadar güvenilir bir kaynaktan da gelse, bunun hala bir söylenti olduğunu ve özellikle uzak gelecekteki cihazlar konusunda söylentilerin kesin doğrular olarak yorumlanmaması gerektiğini hatırlatmamızda fayda var.

Kuo’nun X'te paylaştığı bir gönderiye göre, kaynaklardan gelen son iddia, Apple’ın somut geliştirme planları olan tek katlanabilir cihazının 20,3 inç MacBook olduğunu belirtiyor. Ancak, bu potansiyel MacBook oldukça uzak bir gelecekte sunulacak gibi gözüküyor ve Kuo, 2027’ye kadar seri üretime girmeyeceğini düşünüyor. Bu da belki 2028’in başlarına kadar piyasaya sürülmeyebileceği anlamına gelebilir.

Bu şekilde katlanabilir bir MacBook, katlanabilen büyük bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar anlamına geliyor. Elbette tüm dizüstü bilgisayarlar katlanabilir, ancak dizüstü bilgisayarlar normalde bir ekran ve klavyeden oluşurken, Apple’ın planladığı ürün, sanal bir dokunmatik klavyeye sahip olan, devasa bir katlanabilir ekran olacak.