Neden Dual Band Modem Kullanılması Gerekli?

Modemlerde 2.4GHz ve 5GHz gibi farklı bağlantı seçenekleri bulunuyor. Peki, modem alırken hangisini ve neden tercih etmek gerekli? Açıklıyoruz!

Neden Dual Band modem kullanılmalı?

Bildiğiniz gibi bugüne kadar sizlerle çok sayıda internet ve ağ çözümlerine ilişkin ürün ve bilgiler paylaştık ancak bugün özel bir konuya parmak basmak istiyoruz. Konumuzun başlığı: "Neden Dual Bant Modem Kullanılması Gerekli?"

Evet, bildiğiniz gibi modemlerde 2.4GHz ve 5GHz gibi farklı bağlantı seçenekleri bulunuyor. Peki, hangisini kullanmak lazım? Hemen yukarıdaki videoda arasındaki farkı testte sizlere gösteriyoruz zaten, ancak hemen söyleyelim: Eğer çift bant destekleyen bir modeminiz varsa, direkt olarak 5GHz banttan bağlantı kurmalısınız. Şimdi nedenini açıklayalım:

2.4GHz internet bandı, Wi-Fi radyo dalgalarını kullanıyor. Halen yalnızca tek bant modemler piyasada bulunuyor, ancak yeni modem satın alacak olanlar artık çift bant modemleri seçmeli. Zira evde, ofiste, çevrede kullanılan pek çok elektronik cihaz, 2.4GHz bant üzerinden çalışıyor. Bulunduğunuz ev veya ofis içi bir yana, yan dairelerdeki cihazlar bile sizin 2.4GHz banttan bağlandığınız modeminizin veri iletişimini olumsuz etkiliyor. Zira 2.4GHz bandın yayılım gücü çok yüksek.

802.11ac standardını benimseyen 5GHz bant ise size temiz bir veri alışverişi imkanı tanıyor. Peki, 5G'li bir modem internet hızınızı arttırır mı? Hayır, hızınızı arttırmaz. Ancak aslında almanız gereken gerçek hızı size sunar ve bu da 2G ile kıyaslandığında adeta sınıf atlatır nitelikte bir performans farkı demek. Peki, nasıl? Cevabı hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Çift bant deneyimini hemen yaşamak için buraya tıklayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları