Netflix, AirPlay Üzerinden Yansıtmayı Kapattı

Netflix, iOS cihazlarında sunduğu AirPlay desteğini sonlandırma kararı aldı!

Netflix, AirPlay desteğini çekti!

Netflix içeriklerini Apple TV'ye yansıtmak için iPhone'unuzu kullanıyorsanız, işlevin artık çalışmadığını fark etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni, Netflix'in iOS cihazlarındaki AirPlay desteğini durdurmuş olması.

MacRumors'a yapılan açıklamaya göre desteğin geri çekilmesinin nedeni, AirPlay'in artık birden çok cihazda sunulması ve Netflix'in bunları ayırt edememesi. "Üyelerimizin her tür cihazda müthiş bir Neflix deneyimi elde etmesini istiyoruz," diyen Netflix, şöyle devam ediyor:

"AirPlay desteği üçüncü parti cihazlara geliyor ve biz, cihazlar arasında ayrım yapamıyoruz (hangisi Apple TV, hangisi değil) veya bu deneyimleri onaylayamıyoruz. Dolayısıyla, izlemede kalite standardını sağlayabilmek için Netflix AirPlay desteğini durdurma kararı aldık. Üyeler, Apple TV ve diğer cihazlardaki dahili uygulamadan Netflix'e erişim sağlayabilirler."

Netflix kullanmak için alternatif yollar olsa da, AirPlay'i kullananlar bu gelişmeden pek hoşlanmayacaklar. Kullanıcılardan gelen talepler, Netflix'in kararını değiştirebilir ancak taleplerin yeterli olup olmayacağını zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları