Netflix "Anlık Tekrar Oynatma"yı Test Ediyor

Netlix'in test ettiği yeni özellik kulağa kullanışlı gibi gelse de uygulamada oldukça kötü bir performans gösteriyor...

Netflix "tekrar oynatacak"

Yıllar içerisinde Netflix, iç yapım olarak sunduğu dizilerde tekrar tekrar oynatılacak birçok sahneyi izleyicilerine izletti. Kim Daredevil'ın ilk sezonundaki avlu kavgası sahnesini veya Altered Carbon'daki tüm klonları tekrar tekrar izlemek istemezdi ki?

Görünüşe bakılırsa bu sahneleri Netflix de unutmayarak dizilerdeki bazı vurucu sahneler ekrana geldikten sonra izleyicilerin söz konusu sahneyi tek bir tuşla tekrar izlemelerini sağlayacak bir özelliği sunmaya hazırlanıyor.

Netflix, özelliğin test aşamasında olduğunu açıkladı: "Netflix üyelerine favori sahnelerini ve unutulmaz anları tek bir tuşla tekrar izleme imkânını sunan bir özelliği test ediyoruz. Şu an için test aşamasındaki özellikten bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. İleride özelliği daha geniş bir kitleye açabilir veya özelliği kullanıcılara sunmaktan vazgeçebiliriz."

Netflix'e bu konuda kötü haber ise özelliği test etmek üzere seçilen kullanıcıların Reddit üzerindeki gönderilerinden geldi. Reddit üzerinde birçok kullanıcı, bazı sahnelerden sonra ekrana çıkan "Sahneyi tekrar izle" baloncuğunun "dikkat dağıtıcı", "sinir bozucu" ve "izleme deneyimini zedeleyerek dizi veya filmin değerini düşüren" bir nitelikte olduğunu belirtiyor. Kullanıcılar bu sebeple özelliğin sunulmamasından veya en azından kullanıcıya bağlı olarak özelliğin açılıp kapatılabilme seçeneğinin sunulmasından yana bir tavır takınıyorlar.

Özellik, şu an için Kuzey Amerika bölgesinde sınırlı sayıda kullanıcıya sunuluyor ve "Sahneyi tekrar izle" baloncuğu Netflix yapımı Dumplin' gibi filmlerde göründüğü gibi Netflix'e ait olmayan Black Panther ya da Guardians of the Galaxy gibi yapımlarda da görülebiliyor.

Netflix'in Oscar ödülü kazanan yapımlar üretmek konusunda ciddiye alınan bir mecra olmak istediği göz önüne alındığında, izleme deneyimini geliştirmek adına dikkat dağıtıcı yöntemlere yöneliyor olması tuhaf bir durum. Dev dizi-film platformunun bu özelliği tüm kullanıcılarına açmaya karar vermesi durumunda elimizden gelen tek şey platformun bu özelliğin kullanıcılar tarafından kapatılabilmesini sağlamasını ummak.

Okuyucu Yorumları