Netflix'ten kimsenin beklemediği sürpriz karar: Bridgerton davasından vazgeçtiler

Netlix temmuz ayında Abigail Barlow ve Emily Bear'a açtığı, merkezinde hit serisi Bridgerton'ın bulunduğu telif hakkı davasını geri çekti

Netflix'ten sürpriz karar: Bridgerton davasından vazgeçti

Netflix, kısa bir süre önce en çok izlenen dizilerinden Bridgerton'ı 'müzikal' hale getiren 2 sanatçıya dava açtığını açıklamıştı. Washington'da açılan davada, Abigail Barlow ve Emily Bear'ın dizinin telif haklarını çiğnediği belirtilirken, ikilinin Netflix’in iddialarına yanıt vermesi bekleniyordu. Ancak enteresan bir şey oldu ve Netflix, davadan geri çekildiğini açıkladı.

Netflix’in davadan neden çekildiği ve hak ihlalinde bulunan ikili ile herhangi bir anlaşmaya varıp varmadığı şu an için belli değil. Ancak bunlar olurken, Abigail Barlow ve Emily Bear'ın Londra’da Royal Albert Hall'da BBC Orkestrası eşliğinde düzenlemeyi planladıkları ve şarkılarını seslendirecekleri 20 Eylül konserini iptal etmesi, bir anlamda geri adım attıklarını gösteriyor.

Ne Olmuştu?

Barlow ve Bear, Netflix'in Bridgerton dizisinin 2020'deki prömiyerinin ardından TikTok'ta diziden esinlenerek müzik yapmaya başlamışlardı. Proje sonunda çığ gibi büyüyerek 15 şarkılık bir albüme dönüşmüş ve bu yılın başlarında da Grammy kazanmıştı. Netflix de başlangıçta müziği desteğini ifade etmiş ve yayıncının Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda projenin ortaya çıkış şeklinden "çok etkilendiği" belirtmiştii. Akabinde ise çareyi hak ihlali davası açmakta bulmuş, fakat görünüşe göre şimdi de bundan vazgeçmiş.

Netflix davanın düşmesiyle ilgili yorum yapmazken, Barlow ve Bear da yorum taleplerini şimdilik yanıtsız bırakıyor.