Netflix, çekimleri 2021'de başlayan filmini ani bir kararla iptal etti

Netflix, Halle Berry'nin başrolünü oynadığı ve çekimlerine 2021 yılında başlanan The Mothership filmin fişini, daha yayınlanmadan çekmeye karar verdi.

Netflix, çekimleri 2021'de başlayan filmini ani bir kararla iptal etti

Oscar ödüllü aktris Halle Berry, hiç beklemediği bir şokla karşı karşıya kaldı. Netflix, Berry’nin yakında yayınlanması beklenen bilim kurgu filmi The Mothership’in fişini, filmin çekimleri sona yaklaşmışken çekmeye karar verdi.

Mothership filminde Berry, kocası gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir anneyi canlandırıyordu. O ve çocuklarının, daha sonra bir gün topraklarında gizemi açıklamaya başlayan bir uzay gemisi keşfetmeleriyle hikaye genişliyordu. Çekimler 2021 yazında başladı ve o zamandan beri post prodüksiyonda çok sayıda gecikme yaşandı. Yeniden çekimler planlandı ancak kısmen çocuk aktörlerin filmin ilk çekiminden sonra geçen yıllarda önemli ölçüde değişimler yaşaması nedeniyle pahalı ve karmaşık bir sürece girildi. Netflix’in para konusunda o kadar da endişeli olmadığı bildirilirken, tüm gecikmeler ve sorunlar büyüyerek bir çığa dönüştü ve en sonunda çalışmanın sonlandırılması kararı verildi.

İptal haberi, ilk olarak muhabir ve eleştirmen Jeff Sneider tarafından duyuruldu ve daha sonra Variety tarafından da doğrulandı. Bu haber, Netflix’in bu kararı kolay bir şekilde almadığını ve yayıncının filmde çalışan herkese minnettar olduğunu vurguluyor.