Netflix'ten aboneleri oyunlara çekmek için yeni bir hamle daha geldi

Netflix, mobil oyunlarında kullanabileceğiniz herkese açık kullanıcı adlarını resmi olarak kullanıma sunuyor. Siz de hemen kendi gamertag'ınızı alabilirsiniz...

Netflix'ten aboneleri oyunlara çekmek için yeni bir hamle daha

Netflix, abonelerin mobil oyunlarında kullanabilecekleri oyuncu etiketi tarzı tanıtıcıları resmi olarak kullanıma sunuyor. Şirket ilk olarak çok oyunculu oyunlarda ve bazı oyunlarda çevrimiçi skor tablolarında gösterilecek tanıtıcıları geçen ay kullanıma sunmaya başladı, ancak Salı günü yayınlanan bir blog gönderisinde kullanıcıların artık bunları hem iOS hem de Android cihazlarda ayarlayabileceğini belirtti.

Etiketi oluşturma süreci, kullanılan işletim sistemine bağlı olarak farklılık gösteriyor. Android'de, Netflix'in gezinme çubuğundaki oyunlar sekmesinden bu işi halletmeniz mümkün. Netflix uygulamasının iOS sürümünde özel bir oyun sekmesi yok. Bu nedenle Rival Pirates veya Lucky Luna gibi bir oyun indirmeniz ve uygulama içi komutları izlemeniz gerekiyor.

Netflix, abonelere sunulan mobil oyun koleksiyonuna, artık popüler indie strateji oyunu Into the Breach ve Heads Up! gibi oyunları da ekledi. Şirket ayrıca, Oxenfree'nin (Netflix kataloğuna yeni giren bir oyun) geliştiricisi de dahil olmak üzere bazı oyun stüdyolarını da satın aldı ve daha dün Finlandiya'nın Helsinki kentinde bir oyun stüdyosu kuracağını söyledi.

Ancak son zamanlarda yayınlanan bir rapor, abonelerin yüzde 1'inden daha azının her gün oyun oynadığını belirttiğinden, Netflix'in daha fazla insanı mobil oyunlara girmeye ikna etmek için çok uğraşması gerekiyor gibi görünüyor.