Türkiye'de de yayına girmeye hazırlanan Disney Plus, açıkladığı son rakamlarla Netflix'e meydan okudu

Dizney tarafından yapılan son açıklamaya göre Disney Plus, Netflix'in aksine büyümeye devam ediyor. Peki ama pazarın lideri olan Netflix için korkma vakti geldi mi?

Disney Plus, açıkladığı son rakamlarla Netflix'e meydan okudu

Dün Disney tarafından yapılan açıklamada, Disney Plus'ın 2 Nisan itibariyle 137,7 milyon aboneye ulaştığı söylendi. Bu da, bir önceki yıla göre %33'lük bir artış yaşandığı anlamına geliyor. Dünya lideri Netflix'in son on yıldaki ilk üyelik düşüşünü yaşadığı dönemle aynı zamana denk gelen bu açıklama, Disney Plus'ın nispeten iyi durumda olduğunu gösteriyor.

221 milyon abonesi ile Dünyanın en büyük abonelik video hizmeti olan Netflix, geçtiğimiz ay abone sayılarının ilk çeyrekte 200.000 azaldığını bildirdi ve bu, şirketin DVD kiraladığı günlerden bu yana üyelik sayılarında yaşadığı ilk genel düşüşü oldu. Netflix'in düşüşü ve yıl ortasından önce daha da fazla üye kaybetme beklentisi, Hollywood'un sürdürülebilir bir geleceğe giden yol olarak akışa olan güvenini sarstı.

Disney Plus'ın son dönemdeki 7,9 milyon net abone artışı, bir önceki 11,7 milyonluk artıştan daha az, ancak yine de ondan önceki çeyrekteki 2,1 milyon abone artışından daha büyük. Ayrıca Disney, Hulu abonelerinin 45,6 milyona, ESPN Plus üyeliğinin ise 22,3 milyona yükseldiğini belirtti.

Geçtiğimiz aya kadar, Netflix'in yıllarca süren kesintisiz büyümesi, Hollywood'un neredeyse tüm büyük medya şirketlerini kendi akış operasyonlarına milyarlarca dolar harcamaya zorladı. Bu “akış savaşları”, Apple TV Plus, HBO Max, Peacock, Paramount Plus ve tabii ki Disney Plus dahil olmak üzere bir grup yeni hizmetin sunulmasına sebep oldu.

Yayın akışı hizmetlerine yönelik bu akım, Hollywood'un geleceğini derinden etkiliyor, ancak insanların en sevdikleri programları ve filmleri çevrimiçi izlemek için kaç hizmeti kullanması ve ödeme yapması gerektiği de karmaşık bir hale geliyor. Disney, 2024'ün sonlarında, hizmet beş yaşına geldiğinde Disney Plus'ın 230 milyon ile 260 milyon arasında küresel aboneye sahip olacağını tahmin ediyor.