Netflix'in 25 yıllık DVD kiralama hizmeti, büyük bir sürprizle birlikte sona eriyor

Netflix'in DVD kiralama işi, 25 yılın sonunda tamamen sona eriyor. Ve ikonik kırmızı zarflara vedamız, büyük bir sürprizle birlikte gerçekleşecek gibi görünüyor.

Netflix'in 25 yıllık hizmeti, büyük bir sürprizle birlikte sona eriyor

Netflix’in DVD kiralama işi ile doğduğunu ve bu işin halen devam ettiğini bilmiyor olabilirsiniz. Aslında artık bilmenize de pek gerek yok; Eylül ayında bu hizmet tamamen kapanıyor ve yayın hizmeti, uygun bir şekilde, bu olayı kutlamak için ABD’de kalan son abonelerinden bazılarına son bir hediye veriyor.

Collider tarafından tespit edildiği üzere, DVD kiralama hizmetine abone olan bir Reddit yazarı, posta kutularında “10 adede kadar fazladan DVD bulabileceklerini” belirten bir e-posta aldı. Görünüşe göre bu “son diskler”, DVD kiralama hizmetinin son sevkiyat günü olan 29 Eylül’de gönderilecek.

Ancak Netflix, bu disklerin iade edilmesini bekleyip beklemediğini açıklamış değil. Daha önce Netflix, bekleyen disklerin iadesini 27 Ekim’e kadar kabul edeceğini belirtmişti, ancak “son sevkiyat gününde” gönderilen “son diskler” hakkındaki mesajı biraz belirsizlik yaratıyor.

Netflix’in 25 yıldır devam eden DVD kiralama hizmetine abone olan herkes bonus disk alamayacak. E-posta, bu gönderinin sınırlı sayıda olduğunu ve yalnızca stoklar tükenene kadar devam edeceğini söylüyor. Ayrıca ABD’de bulunmanız ve 29 Ağustos’a kadar Netflix’in pazarlama e-postalarına kaydolmuş olmanız gerekiyor.

Netflix’in DVD kiralama hizmetinin rakip Redbox tarafından kurtarılabileceğine dair bazı söylentilere rağmen, bu ikonik kırmızı zarfların gerçekten de Eylül sonunda ortadan kalkacağı görülüyor.

Netflix ilk DVD’sini 10 Mart 1998’de gönderdi (bir Beetlejuice diskiydi) ve o zamandan beri 5,2 milyardan fazla disk gönderimi gerçekleştirdi. Son 25 yılda, DVD hizmeti 40 milyondan fazla abone kazandı, ancak bu rakam artık bu toplamın çok küçük bir kısmı ve akış hizmetinin 238 milyon ücretli abonesinin yanında yok denilecek kadar az.

Hizmet kapandığında Netflix’in DVD ve Blu-ray envanterine tam olarak ne olacağı net değil, ancak lisans anlaşmaları durumu karmaşıklaştırabilir.