Reklamlı Netflix aboneliğinin tarihi, hayal kırıklığı yaratan bir haberle birlikte açıklandı

Reklamlı Netflix abonelik seçeneği için hayal kırıklığı yaratan açıklama: Her şeyi orada bulamayacaksınız...

Reklamlı Netflix aboneliği için hayal kırıklığı yaratan açıklama

Netflix, reklam destekli ucuz abonelik seçeneğinin ne zaman başlayacağını açıkladı: "2023'ün başlarında..." Dahası, artık bu yeni seçeneğin gerçekte nasıl olacağı hakkında daha ayrıntılı bir fikre de sahip olmaya başlıyoruz.

Şirketin ikinci çeyrek gelir duyurusunun bir parçası olarak konuşan Netflix eş CEO'su Ted Sarandos, akış hizmetinin yaklaşmakta olan reklam destekli abonelik seçeneğinin şu anda Netflix'in standart sürümünde mevcut olan her filmi ve TV şovunu içermeyeceğini söyledi. Sarandos, "Bugün, insanların Netflix'te izlediklerinin büyük çoğunluğunu bugün reklam destekli seviyeye dahil edebiliriz. Stüdyolarla görüşme halinde olduğumuz ve bu seçeneğe dahil edilmeyecek bazı şeyler var, ancak ürünü bugün piyasaya sürsek bile, üyeler yine harika bir deneyime sahip olacaklar. Bazı ek içerikleri kaldıracağız, ancak kesinlikle çok fazlasını değil değil” dedi.

Sarandos'un doğrulamasının, yayıncının yayından sonraki ilk birkaç ay için mi yoksa süresiz olarak reklam destekli seviyeye atıfta bulunup bulunmadığı tam olarak belli değil, ancak yeni abonelik paketini seçmeye karar veren Netflix müşterilerinin ödeme yapanlarla en azından başlangıçta tam olarak aynı düzeyde içeriğe sahip olmayacakları oldukça net.

Netflix CFO'su Spencer Neumann ise aynı görüşmede, "Ted'in dediği gibi, herhangi bir ek içerik izni hakkı olmadan bugün başlatabiliriz" dedi ve ekledi: "Umarım bunu tamamlayabiliriz, ancak yaptığımız işte disiplinli olacağız."

Stranger Things ve Bridgerton gibi Netflix yapımı orijinallerin kesinlikle yayıncının reklam destekli katmanına dahil edileceğini biliyoruz ve Wall Street Journal'ın söylediğine göre şirket, You, Russian Doll, The Crown ve Cobra Kai dahil olmak üzere lisanslı ürünlerin reklam destekli sürümlerini yayınlama hakları için Universal, Warner Bros. ve Sony Pictures Television ile görüşmelerini sürdürüyor.

Büyük olasılıkla, Netflix bu hakları yeni seviyenin başlatılmasından önce güvence altına alacaktır. Daha önce belirtildiği gibi, Sarandos, stüdyolarla görüşmelerin devam ettiğini söylüyor. Ancak hangi tür içeriklerin dahil edilmeyeceği sorusu varlığını sürdürüyor.

WSJ'nin söylediğine göre yukarıda bahsedilen görüşmelerin konusu Breaking Bad ve NCIS gibi daha eski (ama yine de popüler) dizileri de içeriyor.

Netflix'in her bölgedeki sürümü farklı bir kütüphaneye sahip olduğundan dolayı, bu erken aşamada erişim verilmeyecek içeriklerin neler olabileceğini söylemek pek mümkün değil, ancak reklam destekli aboneliğin gelecek yılın başlarında piyasaya sürüleceği düşünülürse, yakında çok daha fazla bilgi verileceği tahmin edilebilir.