Netflix'te altyazıların görünümü nasıl değiştirilir?

Netflix'te altyazı boyutunu ve şeklini değiştirmek mümkün. Eğer Netflix altyazıları çok büyük ya da çok küçük görünüyorsa, yazı tipi ayarlarından bunu düzeltebilirsiniz. İşte detaylar...

Netflix'te altyazıların görünümü nasıl değiştirilir?

Netlix altyazıları çok büyük ya da çok küçükse birkaç adımda altyazıların şeklini değiştirebilirsiniz. Netflix, altyazıları görüntüleme yeteneği de dahil olmak üzere birçok erişilebilirlik seçeneği sunuyor. Altyazılar, diziye veya filme bağlı olarak genellikle birden çok dilde mevcuttur. Dahası, Netflix altyazılarının görünümünü özelleştirebilmeniz de mümkün. Bu özelleştirme için izlemeniz gereken süreç de oldukça basit.

Netflix Altyazıları Nasıl Değiştirilir?

Netflix, yazı tipi, renk ve boyut gibi altyazıların görsel öğelerini değiştirmenize olanak tanıyor. Altyazı özelleştirmenin, Netflix'in harika erişilebilirlik özelliklerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Birden fazla Netflix profiliniz varsa, her profilin kendine ait bir altyazı görünümü olabilir.

Bu değişiklikleri Netflix'te, web tarayıcınız üzerinden yapmanız gerekiyor. Ancak sonrasında tüm cihazlarda altyazı görünümü değişecektir. Bu kurala iki istisna bulunuyor:

Bu istisnaların ilki Apple cihazlarının sahiplerini ilgilendiriyor. Netflix'i Apple TV ve iPhone gibi Apple ürünlerinde izliyorsanız, altyazı görünümünü cihazın erişilebilirlik ayarlarından (Netflix uygulamasından değil) değiştirmelisiniz.

Aşağıdaki birincil dillerden birine sahip bir ülkedeyseniz, profiliniz farklı bir dile ayarlanmış olsa bile altyazı görünümünü değiştiremezsiniz: Japonca, Arapça, İbranice, Korece, Rumence, Geleneksel Çince ve Tayca.

Netflix Altyazılarının Görünümünü Değiştirme Adımları

  • Netflix web sitesine gidin.

  • Sağ üstteki Profil resminizin üzerine gidin ve Hesap'ı seçin.

  • Profil ve ebeveyn denetimlerinde profilinizi seçin.

  • Altyazı görünümünü seçin.

  • Gerekli değişikliklerinizi yapın. Bunu yaptığınızda, önizleme bölmesi nasıl görüneceğini size göstermek için otomatik olarak güncellenir. Ayrıca gerekirse varsayılana sıfırlayabilirsiniz.

  • Tamamlandığında, Kaydet'i seçin.

Bu işlemi tamamlandığınızda, kullandığınız cihaz ne olursa olsun Netflix'i yeniden başlatmanız gerekir. Akıllı TV'de, Netflix uygulamasında Ayarlar > Yardım Alın > Yeniden Yükle'ye giderek baştan başlatabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: