New York Times'tan garip Bebek Hitler anketi

"Bebek Hitler" anketi, geçtiğimiz hafta sonunda sosyal medyayı fena karıştırdı!

Bir garip Hitler anketi!

New York Times Magazine, okuyucuları arasında düzenlediği ilginç anketin sonuçlarını açıkladı. Dergi okuyucularına: "Eğer geçmişe gidip Hitler'i bebekliğinde öldürme şansınız olsaydı, bunu yapar mıydınız?" seklinde bir soru yöneltmişti. Sonuçlar bebek çıngırağı şeklindeki bir infografik ile Twitter üzerinden yayınlandı.

Okuyucuların yüzde 42'si bu soruyu 'Evet' diye yanıtlarken, yüzde 30'luk bir dilim ise 'Hayır' şeklinde görüş belirtti. Kalan yüzde 28'lik kesim ise çekimser kalarak 'Emin Değilim' dedi. Derginin yazı işleri müdürü Jake Silverstein sonuçlara çok şaşırdığını ifade ederek "Ben daha çok insanın olumlu görüş belirteceğini düşünmüştüm" diyor.

"Baby Hitler" (Bebek Hitler) Cuma günü öğleden sonra Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Tepkilerini Twitter üzerinden dile getiren çoğu kişi "bebek öldürme" içerikli paylaşımın etik dışı, provokatif bir eylem olduğunu düşündüklerini ifade ettiler.

New York Times, "gerekliliği" oldukça tartışılan anketle birlikte "Godwin kanunu"nu yürürlüğe koymuş oldu. Mike Godwin tarafından 90'lı yıllarda ortaya atılan mizahi yaklaşım; "Çevrimiçi tartışmalar büyüdükçe, Hitler veya Nazilerle ilgili karşılaştırma yapılma olasılığı 1'e yaklaşır" şeklinde bir öngörüyü savunuyor.

Okuyucu Yorumları