Nexus 5X'te "ters fotoğraf sorunu"

Nexus 5X kullanıcıları, bazı uygulamalarda fotoğraflarını ters görüyorlar! Nedeni ise...

Nexus 5X'te garip bir "sorun"

Google'ın yeni telefonu Nexus 5X'le fotoğraf çekenler, üçüncü parti uygulamaların bazılarında fotoğrafları ters dönmüş olarak görerek şaşırdılar.

Fotoğrafların bazı uygulamalarda ters görünmesi, Nexus 5X'inizin donanımında bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Sorun, donanımsal bir kısıtlamadan kaynaklanıyor ve Google'a göre uygulamalar tarafından yazılımsal olarak çözülebiliyor. Sorunun tam olarak sebebiyse Nexus 5X'teki kameranın 180 derece döndürülmüş olması ve üçüncü parti uygulamaların cihazın sensör yönünü algılamaması.

Android'in kamera yazılımının başında bulunan geliştiriciye göre Android'li cihazlarda görsel sensörlerini kullanmanın iki yolu bulunuyor. Çoğu cihazın, yalnızca bir yolu kullanması ve üçüncü parti uygulamaların diğer yolu hesaba katmaması nedeniyle bu sorun oluşabiliyor. Yetkiliye göre daha yeni bir API olan camera2, döndürme işlemini otomatik olarak yönetiyor ancak geliştiricilerin bu yeni komut setine geçiş yapmaları gerekiyor.

Android yetkilisi, aynı sorunun Nexus 6P'nin ön kamerasında yaşandığını, Android kullanıcıların bu konuda geliştiricileri yeni API'yı kullanmaları için uyarmalarının gerektiğini söyledi.

Okuyucu Yorumları