Nexus 6'yı Nexus 5 ile karşılaştırdık!

Nexus 6, geçen senenin Nexus 5'inin üzerine hangi alanda, neler koyuyor?

Nexus 6 vs. Nexus 5!

Daha büyük, daha güçlü, aynı zamanda biraz daha pahalı Nexus 6 artık gerçek. 6 inç'e ulaşan boyutu ve fiyatı, hitap ettiği kitlenin daraldığını, dolayısıyla piyasada zorlanacağını gösteriyor. Ancak yine de Nexus 6, gözardı edilmemesi gereken bir telefon.

Motorola tarafından üretilen yeni Nexus 6'nın LG'nin Nexus 5'inden neredeyse her yönüyle farklı olduğunu söylemek mümkün. Kamera, ekran, teknik özellikler ve tasarım alanlarının tümünde farklılıklara rastlıyorsunuz. Belki de aynı kalan tek şey, Nexus 5'in de yakında Android Lollipop'a güncelleneceğini düşünürsek, işletim sistemi.

Nexus 5'ten Nexus 6'ya geçişte nelerin değiştiğini ve geliştiğini merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz.

Tasarım

Nexus 5 ve Nexus 6, yumuşak dokulu, plastik bir arka yüze sahipler. Ancak Nexus 6'nın metal çerçevesi, onun stiline katkıda bulunuyor. Motorola tarafından üretilen Nexus 6'nın aslında kabaca yeni Moto X'in büyütülmüş hali olduğunu söylemek mümkün.

Ekran

Nexus 5, 4.95 inç'lik bir ekran ve 1080 x 1920 çözünürlük (445 ppi) ile geliyordu. Nexus 6 ise 5.9 inç'lik bir dev ve 1440 x 2560 piksel çözünürlük (493 ppi) sunuyor.

Nexus 6 phablet boyutlarında olduğundan, Nexus 5 kadar ilgi çekmemesi şaşırtıcı olmayacak. Bunun farkında olan Google, Nexus 6'nın yanında Nexus 5'in satışına devam edecek.

Nexus 6'nın ekranı AMOLED teknolojisini kullandığı için, Nexus 5'in IPS+ ekranından daha parlak olması da muhtemel.

İşlemci, RAM ve depolama

2.3GHz dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 2GB RAM ve Adreno 330 GPU'ya sahip Nexus 5, gerçekten güçlü bir telefon. Ancak Nexus 6, 2.7GHz dört çekirdekli Snapdragon 805 işlemcisi, 3GB RAM'i ve Adreno 420 GPU'su ile daha da güçlü. Teknik özelliklerdeki bu gelişmelerin gerçek hayattaki performansa nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

İki cihaz da microSD kart slotuna sahip değil, ancak Nexus 6'nın depolama alanı daha geniş (32GB ve 64GB).

Kamera, pil ve hoparlörler

Kamera, pil ve hoparlörler

Kamera

Nexus 6, kağıt üzerinde Nexus 5'in 8MP'lik kamerasını 13MP'e yükseltiyor. Ancak her şeyin megapiksel sayısından ibaret olmadığını unutmamak gerekiyor. Nexus 5'in kamerasının performansı hiç de fena değildi.

Nexus cihazlarının çok müthiş kameralarla gelmediğini biliyoruz, bu yüzden Nexus 6'da bu trendin devam etmemiş olmasını umuyoruz. Nexus 6 en azından çift LED flaş ile geliyor. Nexus 5'te tek LED vardı. Nexus 5, en yüksek 1080p video kaydı yapabilirken Nexus 6, 4K video kaydı yapabiliyor.

Nexus 5'in 1.3MP'lik ön kamerası, Nexus 6'da 2MP'e yükseltilmiş, odak aralığı da iyileştirilmiş. Optik görsel dengeleme işlevi, her iki telefonda da bulunuyor.

Pil

Nexus 5'in 2.300 mAh'lik pil paketiyle büyülediğini söylemek zor. Nexus 6'nın 3.220mAh kapasiteli pilinin daha iyi bir iş çıkaracağından ise şüphemiz yok.

Nexus 6'nın 15 dakikalık şarjla 8 saatlik bekleme süresi sunan bir hızlı şarj teknolojisine sahip olduğunu ekleyelim.

Hoparlörler

Nexus 5, alt kenarında mono hoparlörle gelirken Nexus 6, ön yüzünde çift, stereo hoparlöre sahip. Bu yüzden Nexus 6'dan çıkacak herhangi bir sesin daha güçlü ve daha iyi duyulmasını bekleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları