Nexus 6'nın da parmak izi tarayıcısı olacaktı

Nexus 6 için son anda iptal edilen bu özelliğin iptal nedeni, meğer Apple'mış...

Planları Apple bozmuş!

Motorola CEO'su Dennis Woodside, Nexus 6'ya bir parmak izi tarayıcısı eklemeyi planladıklarını, ancak bu planların Apple yüzünden suya düştüğünü söyledi.

Woodside'ın The Telegraph'a söylediklerine göre Nexus 6'nın arka yüzünde bir parmak izi tarayıcısı bulunacaktı, ancak Apple onun en iyi sağlayıcısını satın aldı. Bu iş için ikinci en iyi firma ise zaten herkese açıktı ve yeterince iyi bir çözüm sunmuyordu. Nexus 6'nın arka kapağının tasarımındaki çukurun arka çerçeveye baskı uygulamasının nedeninin bu olduğu düşünülüyor.

Apple, 2012'te AutenTec'i satın almıştı. Firmanın TouchID sensörünün teknolojisinin arkasında bu firmanın olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte Woodside, Nexus 6'da parmak izi tarayıcısının bulunmasının çok büyük bir fark oluşturmayacağını düşünüyor.

Samsung ve Apple, şu sıralar parmak izi tarama işlevine üst seviye cihazlarında önem veriyorlar. Oppo ve Huawei ise bazı telefonlarının arka tarafında parmak izi tarayıcılarına yer vermişlerdi. Nexus 6, parmak tarama yeteneğine sahip olmayan büyük cihazlar arasında yer alıyor.

Okuyucu Yorumları