Nexus 6, şifreleme nedeniyle Nexus 5'ten...

Hız testleri, Nexus 6'nın Nexus 5'ten daha yavaş olduğunu ortaya çıkardı! Bunun nedeni ise...

Nexus 6 daha yavaş, çünkü...

Yeni bir telefonun önceki modelinden biraz daha hızlı olmasını beklersiniz, ancak yapılan testler, şifreleme işlevini varsayılan olarak açık tutan Nexus 6'nın depolama performansının Nexus 5'ten yavaş olduğunu ortaya çıkardı.

AnandTech'in yaptığı hız testlerinde Nexus 6'nın veri yazma hızının Nexus 5'ten yavaş olduğu ortaya çıktı. Bu, Nexus 6'nın işlemcisinin daha yavaş olduğu anlamına gelmiyor, ancak genel kullanımda daha yavaş bir cihaz kullandığınız izlenimini bırakabiliyor.

Nexus 6'daki performans sorunu, bir söre önce kullandığı daha düşük kaliteli eMMC bellek yongalarıyla ilişkilendirilmişti. Ancak hız testleri, sorunun cihazın tamamen şifrelenmesinden kaynaklandığını ortaya çıkardı. Bu işlev, Android'de yıllardır sunulsa da, Android 5.0'da varsayılan olarak açık bulunuyor.

AnandTech'e göre rastgele okumada yüzde 62.9, rastgele yazmada yüzde 50.5, sıralı okumada ise yüzde 80.7 performans düşüşü var. Böylece Nexus 6, güçlü Snapdragon 805 işlemcisinin avantajlarının bir kısmını kaybediyor gibi görünüyor.

Sorunun şifrelemeden kaynaklandığını ispatlamak için site, şifrelenmemiş bir Nexus 6'yı da test etmiş. Bu testte Nexus 6, sadece şifreli Nexus 6'dan değil, Nexus 5'ten de çok daha iyi bir performans göstermiş.

Google'ın bu sorunu bir yazılım güncellemesiyle düzeltmemesi halinde cihaz şifreleme, ortalama kullanıcı için ciddi bir kazanç sunmayan, aksine yavaşlatan bir seçenek olarak kalacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları