Nexus 6'da LED uyarığı ışığı varmış!

Nexus 6'da olmadığı sanılan bu donanımsal özelliğin, cihazda gizli olduğu anlaşıldı!

Nexus 6'nın gizli özelliği!

Nexus 6 sahiplerinin karşılaştığı küçük bir kötü sürpriz, cihazda herhangi bir LED uyarı ışığının bulunmaması. Ancak yeni bir keşif, LED ışığının aslında telefona eklendiğini, sadece yazılımsal olarak etkinleştirilmediğini ortaya çıkardı.

XDA Developers'tan bir kullanıcının bulduğu donanımsal sürpriz yumurta, çok renkli bir LED'in Nexus 6'nın üst hoparlörünün içinde yer aldığını ortaya çıkardı. JMUT takma isimli forum kullanıcısı, ışığı telefonun LED ışığıyla oynamaya izin veren Light Flow uygulaması sayesinde bulduğunu söylüyor.

Nexus 6'nın gizli LED'inden faydalanmak için root erişimine ihtiyacınız var, çünkü uygulamalar normal şartlarda Nexus 6'nın LED'ine ulaşamıyorlar.

Nexus 6'da LED uyarığı ışığı varmış!

Nexus 6, uyarıları kilit ekranında gösteriyor, ancak bu yöntemin Active Display veya LED ışığı kadar iyi olmadığı bir gerçek. 2014 model Moto X'teki Active Display özelliği, ekranı açmasanız bile uyarılarınızı ekranda görmenizi sağlıyordu.

Light Flow uygulamasının geliştiricisi, cihazın ışığı yanıp söndürme komutunu reddettiğini söylüyor. Dolayısıyla LED uyarısını aktif hale getirmek için küçük bir hack yeterli olmayabilir.

Okuyucu Yorumları