Nexus Player nedir, ne sunuyor?

Google'ın yeni 99 dolarlık cihazı Nexus Player nedir; bize tam olarak ne sunuyor?

Nedir bu Nexus Player?

Asus tarafından üretilen 99 dolarlık Nexus Player, video akışı ve alt seviye oyun konsolunuz olmayı amaçlıyor. Chromecast'ten pahalı, Roku 3 ve Amazon Fire TV ile aynı fiyat seviyesine bulunan yeni Nexus Player, yetenekleriyle dikkat çekiyor. Peki yeni cihaz, başka ne sunuyor?

Google'ın teknolojisini kullanan cihaz, son izlediğiniz YouTube videolarını, tercihlerinizi, Netflix ve Hulu'da izlediklerinizi kullanarak önerilerde bulunabiliyor. Ekran paylaşımı, pratik arayüzü, 6GB'lık belleği ve mikrofonlu uzaktan kumandasıyla cihaz, her şeyi gerektiği gibi yapsa da HBO ve Amazon HBO Go hizmetlerini henüz desteklemiyor.

Cihaz şu an itibariyle çoğu Türkiye'de desteklenmeyen 16 video ve müzik akış uygulamasına destek sunuyor. Bunlar arasında en önemlileri Hulu, Netflix, Food Network, PBS Kids, Bloomberg, Pandora ve DailyMotion olarak öne çıkıyor.

Örneğin Flickr'deki bir fotoğrafı büyük ekranda göstermek istediğinizde, bunun için ayrı bir uygulamaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Laptop'unuzda veya mobil cihazınızda Chrome'u açıp Google Cast düğmesine basmanız yeterli oluyor.

Nexus Player nedir, ne sunuyor?

Nexus Player'ın en önemli özelliklerinden biriyse oyun oynamanıza izin vermesi. Google Play Store'u açtığınızda üç çeşit oyunla karşılaşıyorsunuz: Uzaktan kumandayla oynanan oyunlar, "Casual for Gamepad" ve "Action for Gamepad". Son iki tür oyunu isminden de anlaşılacağı üzere gamepad ile oynayabiliyorsunuz. 40 dolarlık Asus bluetooth gamepad, cihazdan ayrı olarak satılıyor.

Bugün bir Chromecast satın aldığınızda, şimdilik sadece daha fazla içeriğe sahip olmakla kalmıyor, 50 dolardan da tasarruf ediyorsunuz. Ancak oyun oynama yeteneğiniz elbette ortadan kalkıyor.

Okuyucu Yorumları