Nexus'ta "düşüş" olduğu ortaya çıktı!

Google'ın bir dönem çok beğenilen Nexus telefonlarının üzerinde kara bulutlar geziyor!

Google'a Nexus darbesi!

Android platformu, farklı üreticilerin, sayısız ürünü üzerinde gelişimini sürdürüyor. Ancak platformun sunulduğu en önemli cihazlar, tabi ki Google'ın Nexus serisine ait. Nexus'lar, genellikle uygun fiyata, Android'in en son sürümlerini, en iyi biçimde temsil etmeleriyle tanınıyorlar.

Ancak Google'ın en son finansal sonuçlarına bakacak olursak Nexus'lar, eski çekiciliğini kaybetmeye başladı. Play Store'da yayınlanan çeyreğe ait gelir raporunda Nexus serisinin satış bilgileri de yer aldı. Buna göre firmanın Nexus'un da dahil olduğu "diğer gelirleri" yıldan yıla yüzde 23 büyüyerek 1,8 milyar dolara ulaştı, ancak bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 geriledi. Google'ın finans bölümünün başındaki Patrick Pichette'in açıklamasında "Nexus'un gerilemesi ve FX etkisi"nin büyümeyi dengelediği sözleri yer aldı.

Pichette'in bahsettiği "FX etkisi", Microsoft gibi uluslararası firmaları etkileyen döviz kuru dalgalanmalarını açıklıyor. Ancak "Nexus'taki düşüş" sözleri ilgi çekici, çünkü Nexus serisi yalnızca birkaç ay önce yenilenmişti. Değişim kapsamında Nexus 5 ve Nexus 7'nin üretimi durdurulmuş, onun yerine daha pahalı Nexus 6 ve HTC tarafından üretilen yeni bir Nexus 9 tanıtılmıştı. Bunlarının yanında bir de Nexus Player adında yeni bir Android'li TV kutusu duyurulmuştu.

Sözkonusu düşüşe artan fiyatların mı, yoksa Nexus 6'nın büyüyen boyutlarının mı yol açtığını bilmiyoruz ancak görünen, Nexus'un en son neslinin eskisi kadar ilgi çekmediği.

Okuyucu Yorumları