NFC etiketleri için 7 harika kullanım alanı!

NFC destekli telefonunuz ve NFC etiketlerinden faydalanarak yapabileceğiniz 7 müthiş şey, yazımızda!

NFC ile yapabileceğiniz 7 şey

NFC (Yakın Alan İletişimi), elektronik cihazların birkaç santimetre uzaklıktan birbiriyle kablosuz olarak iletişim kurmasına izin veriyor. Harici bir güç kaynağına ihtiyaç duymayan küçük NFC etiketleri, bu teknoloji için ilginç kullanım alanları açıyor.

Aşağıdaki ipuçlarımızdan faydalanabilmek için NFC destekli bir telefona, NFC etiketlerine,
Trigger ve Tagstand NFC Writer uygulamalarına ihtiyacınız olacak. Hazırsanız, NFC ile yapabileceğiniz 7 harika şeye göz atmaya başlayabiliriz.

1. Hızla Wi-Fi ağına bağlanma

Misafirleriniz sorduğunda, anlaşılması zor Wi-Fi parolanızı bir kağıda yazıp onlara uzatmanıza gerek yok. Android 5.0.1'de Wi-Fi ayarlarına giderek bilgilerinizi bir Wi-Fi etiketine yazdırabilirsiniz. Bu etikete telefonuyla dokunan herkes, ağınıza anında bağlanabilir.

2. Yataktan çıkın

Kurduğunuz alarmlara rağmen sabahları yataktan çıkmaktan zorlanıyorsanız, Sleep As Android uygulaması size yardımcı olabilir. Bu uygulama, gerçekten uyanık olup olmadığınızı kontrol etmek için "Captcha"lardan faydalanıyor. Uygulamada NFC etiketlerini okutmaya yönelik bir işlev de bulunuyor. Bu sayede etiketi yataktan ulaşamayacağınız bir yere koyup, alarmı susturmak için yataktan çıkmayı garanti altına alabiliyorsunuz.

3. Dijital kartvizit

Bir NFC etiketi bulun ve üzerine iletişim bilgilerinizi, sosyal medya detaylarınızı, web sayfalarınızın adreslerini ekleyin. Artık istediğiniz gibi kişiselleştirebileceğiniz, toplantılarda fark oluşturacak bir kartvizitiniz var.

4. Web sitelerini açın

4. Web sitelerini açın

Bazen insanları belirli bir web sitesine yönlendirmek isteyebilirsiniz. Özellikle adres basit değilse işiniz zor. Ancak kolay bir yol var: Yönlendirmek istediğiniz sitenin URL'sini NFC etiketine yazabilirsiniz. Böylece etikete telefonunu yaklaştıran herkes, sayfanın URL'sini yazmakla uğraşmadan onu hemen açabilir.

5. "Sürüş modu"na geçin

Otomobilinize her bindiğinizde sürüş modunu etkinleştirmekle uğraşmak yerine, bu işi otomatik hale getirebilirsiniz. Bunun için birden fazla NFC etiketinden faydalanabilirsiniz.

6. Bilgisayarınızı açın

İşten eve geldiğinizde bilgisayarınızın açılmasını beklemek zorunda değilsiniz. Bir Reddit kullanıcısı, PC'nizi NFC etiketleri yoluyla açmanın iyi bir yolunu burada tarif ediyor. Wake-On-Lan isteklerini alabilen bir bilgisayara, Tasker uygulamasına ve bir NFC etiketine ihtiyacınız olacağını söyleyelim.

7. Sık kullandığınız işlevleri otomatikleştirin

NFC ile çalışan Dimple, telefonunuzun NFC yongasının yakınına fiziksel düğmeler eklemenize izin veriyor. Bu düğmelere bastığınızda önceden belirlemiş olduğunuz görev etkin hale geliyor. Bu sayede örneğin kamerayı daha hızlı açabiliyor, arkadaşınıza veya ailenizin bir üyesine daha hızlı ulaşabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları