NFT tabanlı dijital sanat sergisi!

NFT tabanlı dijital sanat sergisi "Kadim" sanatseverlerle buluştu

NFT tabanlı dijital sanat sergisi!

Kripto para borsası Bitay tarafından düzenlenen "Kadim" sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı. "Akımı Yakala" mottosuyla 26 Mart Cumartesi günü İstanbul Beyoğlu'nda, Grand Pera Cercle d'Orient'te açılan sergi, dijital sanatlar alanında eserler veren sanatçıları bir araya getirdi.

26 Mart'ta 'Geçmişin gelecekle kesiştiği nokta' olarak konumlanan Cercle d'Orient, modern ismiyle Grand Pera'da Bitay NFT sergisi binden fazla kişinin katıldığı konsept bir etkinlikle gerçekleşti. Bitay'ın ana sponsorluğunda gerçekleşen "Timeless Memories" etkinliğinde Hakan Yılmaz'ın küratörlüğünde düzenlenen Akımı Yakala NFT sergisi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

"Kadim" başlığıyla konumlanan sergi; sanatçılar, sanatseverler, dijital varlıklar ve teknoloji ekosisteminden uzman isimlerin beğenisine sunuldu.

Sergiye katılan ve dijital alanda benzersiz eserler üreten sanatçılar "fiziksel olarak korunmasından endişe duyduğumuz geleneksel estetiğimizi, blok zinciri üzerinde sonsuza kadar saklamak mümkün olabilir mi?" sorusuna yanıt aradı. Bitay NFT sergisinde, kültürel ve estetik hazinemize, çağdaş bir sanat yaklaşımı üzerine uzun yıllardır çalışmalar üreten sanatçılar yer aldı.

Dijital sanatlar alanındaki yenilikçi çalışmalarını İstanbul'da sürdüren sanatçılar "Kadim" sergisinde bir araya gelerek İstanbul teması altında, İstanbul'un tarihi yapısında eserlerini sanatseverlerin ilgisine sundu. Sergide yer alan sanatçılar ve koleksiyonları şöyle sıralanıyor:

  • Hakan Yılmaz, "Synthetic Palace" Collection
  • Ecem Dilan Köse, "Crypto Marble" Collection
  • Yasin Yaman, "Benim Gözümden İstanbul" Koleksiyonu
  • Necmi Deniz Akıncı / Studio Bigger, "İstanbul Hatırası"

Bitay Teknoloji CMO'su Nilay Özmen konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Blok zinciri teknolojileri, her alanda olduğu gibi sanat dünyasında da yeni ufuklar açıyor. Türkiye'nin global borsası Bitay olarak bu alanda eserler üreten sanatçılara destek veriyor, dijital sanatlar alanındaki muazzam potansiyele dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Büyük bir ilgi gören sergilerimizle dijital sanatı blok zinciri tabanı NFT teknolojilerinin gücüyle desteklemeye devam edeceğiz."

Okuyucu Yorumları