Nintendo NES Classic üretimi yine sonlanıyor

Nintendo, bir kez daha NES Classic üretimini sonlandırdığını duyurdu.

NES Classic yine kayboluyor!

Yaklaşık iki buçuk yıl önce Nintendo, orijinal NES konsolunun bir mini sürümü olan ve aralarında Punch-Out! Featuring Mr. Dream, Super Mario Bros. 3, The Legend of Zelda ve benzeri önceden yüklü 30 oyun ile beraber gelen NES Classic'i duyurmuştu. Bu minyatür oyun konsolunu bulmak oldukça zordu ve bu durum da alıcıların eBay gibi sitelerdeki yüksek fiyatlı cihazlara yönelmelerine sebep olmuştu.

Firma, 2017 Nisan tarihinde NES Classic'i üretmeyi durdurduğunu duyurmuştu ve kısa bir süre sonra da SNES Classic'i duyurmuştu. Nintendo, daha fazla ünite sözü vererek NES Classic'i 2018 yılında tekrar üreteceğini söylemişti ve o andan itibaren konsolları önerilen satış fiyatları ile mağazalarda bulmak kolaylaşmıştı.

Ancak görünene göre konsolları satın almak isteyen ancak hâlâ almamış kişiler için süre bitmek üzere. Nintendo of America başkanı Reggie Fils-Aimé, tatil sezonu sonrasında ünitelerin stoklarının bitmesi ile beraber artık bulunmayacaklarını söyledi. Eğer bu cihazlardan almak istiyorsanız, bir kez daha eBay gibi fiyatı yükselmiş siteleri kullanmanız gerekebilir.

Ancak Nintendo'nun sizlerden yapmanızı istediği şey hâlâ değişmiş değil: Bir Nintendo Switch satın almak. Switch kullanıcıları, firmanın klasik içeriklerine Nintendo Switch Online aracılığı ile ulaşabiliyorlar...

Okuyucu Yorumları