Nintendo Switch 2 üzerindeki sır perdesi nihayet kalkıyor

Nintendo, ilk Switch konsolunun büyük başarısından sonra, Switch 2 için hazırlanıyor. Ve artık, konsolu ne zaman göreceğimizi neredeyse tam olarak biliyoruz.

Nintendo Switch 2 üzerindeki sır perdesi nihayet kalkıyor

Nintendo, oyuncuların uzun bir zamandır beklediği müjdeyi vermeye hazır gibi görünüyor. Yıllardır ortaya çıkan söylentileri yalanlamasının ardından şirket, en sonunda Nintendo Switch’in yeni sürümünü doğrulamak üzere olabilir. Hatta artık, Nintendo Switch 2’nin çıkış tarihinin duyurulması için beklenen bir tarih bile bulunuyor.

Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, yeni nesil konsolun “bu mali yıl içinde” duyurulacağını söyledi. Nintendo’nun 2024 mali yılı 31 Mart 2025’te sona ereceği için, taşınabilir konsolun yeni sürümünün önümüzdeki Nisan ayına kadar resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Furukawa, şirketin en son çeyrek gelir duyurusunda yaptığı yorumun ardından X üzerinde bir paylaşımla konuya daha fazla açıklık getirdi. Yönetici, Haziran ayında bir Nintendo Direct etkinliği düzenleneceğini, ancak hayranların bu etkinlikte bir duyuru beklememesi gerektiğini söyledi.

Yani, yeni Nintendo Switch 2’nin (veya adı ne olacaksa) önümüzdeki Haziran ve Nisan ayları arasında duyurulmasını bekleyebiliriz. Eğer Nintendo birinci nesil Switch’in lansman planını tekrarlarsa, yeni sürümün yıl başında mağazalarda olmayacağı söylenebilir. İlk Switch 20 Ekim 2016’da tanıtılmış ve 3 Mart 2017’de mağazalara ulaşmıştı.