Yeni bir iddiaya göre Nintendo Switch 2, PS5 ve Xbox Series X kadar güçlü olabilir

Tanıtılması beklenen Nintendo Switch 2 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son iddiaya göre Switch 2 konsolu, PS5 ve Xbox Series X oyunlarını çalıştırabilecek kadar güçlü olacak.

Nintendo Switch 2, PS5 ve Xbox Series X kadar güçlü olabilir

Switch'in Nintendo için bu kadar başarılı olmasının birçok nedeninden biri, 2017'de piyasaya sürüldüğünden bu yana kaliteli birinci parti oyunlarının istikrarlı çıkışı oldu. Bu özel oyunlar, Switch'in PS5 ve Xbox Series X'e kıyasla önemli ölçüde güçsüz olduğu gerçeğiyle daha da hayati hale geliyor. Bu da birçok üçüncü taraf oyunun Switch'i atladığı anlamına geliyor. Ancak güvenilir bir geçmişe sahip bir kaynağa göre Nintendo Switch 2, PS5, Xbox Series X/S ve PC'de de piyasaya sürülecek birçok oyunu çalıştıracak kadar güçlü olacak.

PlayStation Portal'ı henüz duyurulmadan aylar önce sızdıran Insider Gaming'in sahibi Tom Henderson, hafta sonunda X hesabından Nintendo hayranları için yeni nesil konsolla ilgili bazı heyecan verici haberler paylaştı.

Kaynak, bu paylaşımıyla Switch 2'nin performansının Switch'ten ziyade diğer mevcut nesil oyun konsollarının performansına daha yakın olacağını ima ediyor gibi görünüyor. Star Wars Jedi: Survivor, Lies of P, Armored Core 6, Street Fighter 6 ve Diablo 4 gibi son çıkan üçüncü parti oyunlar Switch donanımı için çok zorlayıcı olsa da Switch 2 bu oyunları çalıştırabilir.

Switch'in eksikliklerine rağmen ne kadar popüler olduğu düşünüldüğünde, kütüphaneye büyük üçüncü taraf oyunlarından oluşan bir koleksiyon eklemek Switch 2 için büyük bir kazanç olacaktır. En azından, Switch'te Mortal Kombat 1 gibi felaket bir port daha görmek istemiyoruz...