Nissan'ın elektrikli Infinity konsepti geliyor

Nissan, 30. yılını elektrikli Infinity konseptini tanıtarak kutlayacak!

Infinity konsepti tanıtılıyor

Nissan Infiniti, önümüzdeki ay 30. doğum gününü, lüks otomobil markası için herşeyin başladığı yerde, Detroit'teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) ilk elektrikli crossover'ı tanıtarak kutlayacak. Bu crossover, 2021 yılından sonra tüm portfolyonun elektriklenmesi için planlarına uygun bir şekilde Infinity'nin gelecekteki elektrikli arabalar için temel olacak tasarımını göstermekte.

Nissan CEO'su Hiroto Saikawa tarafından Ocak ayında NAIAS'ta söylenene göre bu tamamen elektrikli vizyon, saf elektrikli otomobil ve e-POWER – temel olarak aküye güç vermek için benzinli motor kullanan EV'ler – araçlarının bir karışımını barındıracak. 2025 yılına gelindiğinde, dünya çapında satılan yeni otomobillerinin yarısından fazlasının elektrik olacağı umuluyor.

Yeni EV, övülen iki Infiniti konseptinden faydalanacak: Her ikisi de bu yıl açıklanan Q Inspiration lüks sedan ve retro Prototip 10 yarış aracı. "Bu unsurlar bir araya gelerek, elektrikli bir tasarım çağında INFINITI'nin geleceğinin en net vizyonunu gösterecek."

Ayrıca kompakt VC-Turbo içten yanmalı motoru sayesinde daha kısa bir ön uç ve daha büyük kabin ile tamamlanan Q Inspiration'un, Infiniti'nin beş yıl içinde piyasaya sürmesi beklenen yeni elektrikli platformun temeli olacağını biliyoruz.

Infiniti'nin yönetici tasarım direktörü olan Karim Habib "Detroit'te göstereceğimiz konsept otomobil, Infiniti için yeni bir dönemin başlangıcı ve markayla birlikte nereye gitmek istediğimizin bir örneğidir" demekte. "Elektriklileşme ve diğer yeni teknolojiler bize tasarım felsefemizi geliştirme fırsatı verdi." Şirketin söylediğine göre yeni dış ve iç oranlar, içeride daha fazla yer ve yardımcı teknoloji anlamına geliyor.

Infiniti'nin 2021'e kadar tüm araçlarını elektrikli yapma tarihi, hemen hemen her otomobil üreticisinin arkasında kalması anlamına geliyor. Ancak firma, en sonunda gerçek bir şey yapmak için tasarım aşamalarından ve konsept alanlarından çıkmaya hazır gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları