Nokia Lumia 735'i denedik!

Microsoft'un IFA'da gösterdiği yeni "selfie telefonunu" denedik! İşte sundukları, ilk yorumlarımız!

Nokia Lumia 735'i denedik!

Nokia Lumia 735 (veya çift SIM'li Lumia 730, tamamen aynı özelliklere sahip), tam anlamıyla ön kamerayı odak noktasına alan bir telefon. Dünyayı düşük kaliteli selfie'lerden kurtarmak isteyen Microsoft, bunu 735'in 5MP'lik ön kamerasıyla yapmaya kararlı.

Lumia 735'in görünümü Lumia 800'ü andırsa da plastik yapısı, ucuz görünüyor ve hissediliyor. Ancak cep, Lumia 800'den daha ince ve daha hafif. İlginç olan ise, ayrı bir deklanşör düğmesine sahip olmaması. 720p ekrana sahip telefon, Snapdragon 400 işlemci, 1GB RAM, 8GB depolama alanı, 2.220mAh pile sahip. Çok nadiren gecikmelere rastlasak da, 735'in performansının genel olarak iyi olduğunu gördük. Arka yüzdeki kameranın çözünürlüğü ise 6.7MP.

Yeni selfie uygulaması, yüz fotoğraflarınızı efektlerle geliştirmenize veya arka kamerayı kullanarak selfie çekmenize izin veriyor. Windows Phone 8.1 "Denim" güncellemesi, Canlı Klasörler gibi kamerayla ilgili olmayan yenilikler de sunuyor.

Nokia Lumia 735'i denedik!

Fiyatı 219 euro olarak açıklanan telefonun global fiyatları henüz duyurulmadı. Ancak telefonunuzla yaptığınız işler arasında "selfie çekmek" ağır basıyorsa, Lumia 735'i tercih edebilirsiniz. Aksi halde Lumia 830 size daha uygun olabilir.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları