Nokia Lumia 820 testte!

Nokia'nın "ikinci" Windows Phone 8'li cebi Lumia 820'yi test merkezimizde ağırladık. İşte sonuçlar!

Nokia Lumia 820 testte!

Nokia'nın uygun fiyatıyla dikkat çeken Windows Phone 8'li cebi Lumia 820, büyük kardeşi Lumia 920 karşısında ne kadar iyi?

Lumia 920'nin bir alt modeli olan Windows Phone 8'li Lumia 820'ye Android'den geçecekseniz ona alışmak için bir miktar zamana ihtiyacınız olacak. Ancak daha önce Windows Phone 7'yi deneyimlediyseniz, Lumia 820'de neredeyse hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.

Lumia 820'nin Ayarlar menüsüne alışana kadar biraz siniriniz bozulabilir, çünkü oldukça uzun olan menüde bir karmaşa hakim: Öğeler belirli bir sıraya göre dizilmemişler. Dolayısıyla Wi-Fi'ı, Bluetooth'u açıp kapatmak için biraz zaman harcamaya hazırlıklı olun.

Canlı kutucuklar, renkli kapaklar, depolama

Canlı kutucuklar, renkli kapaklar, depolama

Hareketli, canlı bilgiler sunan Windows Phone 8 kutucukları ile Nokia, özellikle genç kitleye hitap etme amacını güdüyor. Nokia'ya özel navigasyon, Nokia Mix Radio gibi hizmetler, telefonun kullanımını daha da keyifli hale getirirken, renkli kapaklar ile telefonunuzun dış görünümünü değiştirmeniz de mümkün oluyor. Sizi fazla zorlamadan çıkabilen bu kapaklar, arka tarafında siyah bir bölgeye sahip. Bu bölümün NFC veya temassız şarj için ayrıldığını düşünüyoruz.

Lumia 820'nin kapağını açabilmeniz demek, aynı zamanda onun 8GB'lık depolama alanını bir microSD ile genişletebilmeniz demek. Windows Phone 8, microSD desteği sunsa da Lumia 920 gibi bazı WP8'li cihazlar, yapıları gereği microSD kartlarını desteklemiyorlar.

Cihazın yapı kalitesine gelirsek, onu elinize aldığınızda kusursuz bir işçiliğe sahip olduğunu hemen farkedeceğinizi söyleyebiliriz. Cebi tek elle kullanmakta genellikle sorun yaşamıyorsunuz. 124 x 69 x 11 milimetre ölçülerindeki Lumia 820, Lumia 920'den 6 milimetre daha kısa ve 2 milimetre daha dar.

Başarılı AMOLED dokunmatik ekran

Başarılı AMOLED dokunmatik ekran

Lumia 820'nin 4.3 inç'lik AMOLED ekranında size sunulan çözünürlük, sadece 800x480 (217 ppi). Lumia 920'nin 1280x768 (332 ppi) piksellik çözünürlüğünün yarısının altında kalan Lumia 820'de pikselleri çıplak gözle görmeniz mümkün. Nokia, Lumia 820'nin ekranında ClearBlack teknolojisinden faydalanmış. Bunun anlamı, güneş ışığı altında ortalamadan daha iyi bir görüntü elde ederken, daha geniş bir bakış açısına sahip olacağınız.

Testimizde Lumia 820'nin ekranının kullandığı ClearBlack teknolojisinin büyük bir farkını göremedik. Ortalama ortam ışığı yansıtma değerleri elde ettiğimiz cep, bu alanda iPhone 5'den ve birçok Samsung Galaxy cepten geride kalıyor.

Bu arada 350 cd / m2 ekran parlaklığıyla Lumia 820, size oldukça parlak, canlı bir görüntü sunuyor. Ekranını kontrast oranının ve renk genişliğinin de çok iyi olduğunu gözlemledik.

İşlemcisi, kamerası

İşlemcisi, kamerası

İşlemci

Gücünü Qualcomm 1.5GHz çift çekirdekli işlemciden alan Lumia 920'de SMS menüsü, adres defteri, web tarayıcısı gibi uygulamaları açmanız ilk defada 1 saniyeyi geçebiliyor. Ancak bu 1 saniyeye pencere animasyonunun da dahil olduğunu düşünürsek, gecikmenin ihmal edilebilecek seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Kamera: Neredeyse her koşulda harika fotoğraflar

Fotoğraf meraklılarına iyi haberlerimi var. Lumia 820'nin 8 megapiksel çözünürlüğündeki kamerası hem gün ışığında, hem de yapay aydınlatma altında çok keskin, kontrast oranı çok iyi, doğal bir fotoğraf ortaya çıkarabiliyor. Aydınlatması düşük alanlardaki flaşsız çekimlerde fotoğraflarınız, bir miktar bulanıklaşıyor ve kenarlara doğru karlanmalar görünüyor. Flaşı kullanmanız halinde karanlıkta da keskin görüntüler elde etmeniz mümkün.

Pil testleri ve ses kalitesi

Pil testleri ve ses kalitesi

Lumia 820'nin en zayıf yanları, pil ömrü ve akustik performansı. 1.650 mAh'lik bir pil ile 7 saatlik iyi bir konuşma süresi sunan Lumia 820, ekran parlaklığını sonuna kadar açtığımız ve ekranı açık tuttuğumuz testte sadece 4 saat açık kalabildi. Pilin konuşurken daha uzun dayanmasını, bu sırada ekranın kapalı olmasıyla açıklayabiliriz.

Hem cep telefonlarıyla hem de sabit telefonlarla yaptığımız görüşmelerde Lumia 820'nin ses kalitesinin ortalama seviyede olduğuna karar verdik. Görüşmeden görüşmeye değişen ses seviyesi, zaman zaman sizi rahatsız edebiliyor.

Sonuç ve teknik özellik tablosu

Sonuç ve teknik özellik tablosu

Lumia 820, oldukça iyi kamerasıyla sizi etkilemeyi başarıyor, bunun yanında Windows Phone 8 işletim sistemi ile kutucuklarınızı daha çok özelleştirmenize izin veriyor. Nokia'ya özel kaliteli uygulamalar ise ondan daha çok keyif almanızı sağlıyor. Ancak telefonun iki tane önemli zayıf noktasını da vurgulamak gerekiyor: Vasat ses kalitesi ve yaklaşık 4 saatlik, kısa kullanım süresi.


Nokia Lumia 820
İşletim sistemi Windows Phone 8.0
İşlemci Qualcomm MSM8960 Snapdragon
İşlemci çekirdekleri 2 çekirdek
İşlemci saat hzı 1.500 MHz
Ana bellek 1.024 MByte
SAR değeri 1,28 W/kg
Pil: knuma sürsei 6:57 saat
Pil: ekran açıkken 4:10 saat
Pil: şarj süresi 2:19 saat
Pil: kapasite 1.650 mAh
Pil: değiştirilebilir mi? evet
Ağırlık 160 gram
Ölçüler 124 x 69 x 11 mm
WLAN 802.11n/g/b/a
GSM frekans bantları Dört bant
3G ve EDGE var
Flash desteği -
Videolu görüşme Wi-Fi ve 3G
Dokunmatik ekran Kapasitif (çoklu dokunmatik)
Dokunmatik ekran tepkisi çok iyi
Ekran: Tür AMOLED
Ekran: Ölçüler 55 x 93 mm
Ekran: Ekran boyutu 4.3 inç
Ekran: Çözünürlük 480 x 800 Pixel
Ekran: Piksel yoğunluğu 220 ppi
Ekran: Renk sayısı 16.777.216 renk
Ekran: Reflektif kontrast 4,4:1
Ekran: ortam ışığında parlaklık 350 cd/m²
Ekran, dama tahtası parlaklık: 197:1
Ses kaydetme -
Profiller var
Push E-Posta var
Exchange E-posta var
Bellek 7.588 MB
Bellek kartı slotu microSD kart ile
USB sürümü USB 2.0
USB soketi Micro USB bağlantısı
USB: 100MB'lık dosya aktarımı 12 saniye
SIM slotu mikro SIM
Bluetooth 3.1 (A2DP ile)
Kamera: Çözünürlük 8.0 Megapixel
Kamera: Minimum makro çekim uzaklığı 8 cm
Kamera: Otomatik odaklanma var
Video çözünürlüğü 1.080 x 1.920 Pixel
TV çıkışı -
Müzik çalıcı: biçimler MP3, WMA, AAC
Kulaklık çıkışı 3,5 mm
Video çalıcı var
FM radyo -
Navigasyon: GPS alıcısı var
Navigasyon: Yazılım ücretsiz
Navigasyon: tam sürüm mü? evet
Navigasyon: Yazılım türü Entegre (Nokia Maps)
Navigasyon: Haritalar Dünya çapında
Navigasyon: GPS'e kilitlenme 18 saniye
Hız testi: Browsermark 1.377 puan
Kutudan çıkanlar USB kablosu, kulak içi kulaklık, CD üzerinde kullanıcı kılavuzu / bellek kartı
Okuyucu Yorumları