Nostradamus'un 2023 kehanetleri neydi? Nastrodamus aslında kimdi?

Nostradamus ve kehanetleri, metinleri ve yorumlar oldukça tartışmalı olsa da uzun yıllardır oldukça popüler. Peki, Nostradamus'un 2023 kehanetleri neler söylüyor?

Nostradamus'un 2023 kehanetleri neydi?

Nostradamus'un 2022 kehanetleri arasında dünyaya bir astreoid çarpması, küresel kıtlık ve enflasyon, gücü ele geçiren yapay zeka robotlar, Fransa savaşı gibi tahminler vardı. Alman teknolojisi sitesi Chip.de ise Nostradamus'un 2023 kehanetlerini şöyle sıralıyor:

-Nostradamus, 2023 için büyük bir ekonomik kriz öngördü. Bu, son yirmi yılın üçüncü büyük krizi olacak.
-Nostradamus, 2023 yılı için 3. Dünya Savaşı'nın patlak vereceğini tahmin ediyor. Ancak, ölülerden değil, savaştan sonra sığınaklardan ve saklanma yerlerinden yüzeye çıkan gömülülerden bahsediyor. Bundan metinleri yorumlayanlar savaştan sonra yeni bir dünya düzeninin başlayacağı sonucuna varabiliyor.
-Nostradamus, 2023 yılında sadece bir savaşa değil, aynı zamanda terör saldırılarına da işaret edebilecek "savaş oyunları"ndan bahsediyor .

Chip'de Nostradamus tahminleri için inananlar kadan şüphe duyanlar olduğuna da atıf yaparak, "Bu yüzden geleceğe dair karamsar vizyonları çok ciddiye almamalısınız" diyor.

NOSTRADAMUS ASLINDA KİMDİR?

Nostradamus yaklaşık 450 yılı aşkın bir süre 932 dörtlükten oluşan bir kitap yayınladı. Les Prophéties adlı kitabında geleceğe dair binlerce tahminde bulundu. Bazı dörtlüklerinin Hitler'in yükselişinden JFK'nin vurulmasına ve 9/11 saldırılarına kadar olan olayları tahmin ettiği iddiasıyla gittikçe daha da popüler oldu.

Peki, Nostradamus kimdir?

1503'te Fransa'da Michel de Nostredame (daha sonra Latince Nostradamus'a çevrildi) olarak doğdu, doktor ve eczacıydı. Nostradamus, yaşamı boyunca burçlar gibi astrolojik konular ve tıbbi tavsiyelerle ilgili olduğu için tahminleriyle ünlendi. Çocukken, Nostradamus'un büyük büyükbabasından çeşitli dillerde ve doğa bilimlerinde eğitim aldığı iddia edildi. Ancak müteakip tıp eğitimini Montpellier'de tamamlayıp tamamlamadığına dair hiçbir kanıt yok. Agen'de evlendi, Ailesi bulaşıcı bir hastalıktan, muhtemelen veba veya difteriden öldü.

Nostradamus'un 1547'de evlendiği yeni oldukça varlıklıydı bu yüzden Nostradamus'un o sıralar para kaygısı yoktu. Bu, o zamandan beri yazmaya başlamasının bir nedeni olabilirdi. Ünlü kehanetlerini 1550'lere kadar yazdı. Onları Latince yerine Fransızca olarak, Kehanetler adını verdiği bir dizi dörtlük halinde yayınladı. Dört satırlık anlatımlar orijinalinde noktalama işaretleri olmadan ve her zaman yeni yorumlara izin veren metaforlarla doludur. Herhangi bir tarih de verilmediğinden, kehanetlerin ilgili yıllara ne ölçüde atanabileceği tartışmalıdır. Ölümünden önce Nostradamus, yeni Kral Charles IX altında Kral II. Henry'nin sarayında çalıştı. 60 yaşında kalp krizinden ölmeden önce kralın kişisel doktoru olarak çalıştığı bile söylenir.