Nisan ayının en çok satan telefonları belli oldu; Apple listenin tepesini tamamen ele geçirdi

Samsung’un Galaxy Note serisini öldürmesi, Galaxy S22 Ultra’nın işine yaramış gibi görünüyor. Ama bu bile, Nisan ayının en çok satılan telefonlar listesini iPhone'ların domine etmesini engelleyebilmiş değil.

Nisan ayında en çok satılan telefonlar belli oldu

Galaxy S22 Ultra'nın, sadece Android tarafından bakarsak, Samsung’un yüzünü güldürdüğünü söyleyebiliriz. Counterpoint tarafından hazırlanan rapora göre nisan ayının en popüler Android akıllı telefonu Galaxy S22 Ultra olurken, onu çok daha ucuz Galaxy modellerinden Galaxy A13 ve Galaxy A03 Core izliyor.

Nisan ayında Galaxy S22 Ultra yüzde 1.5 pay ile Samsung’un en çok satan akıllı telefonu olurken, onu Galaxy A13 ve Galaxy A03 Core yüzde 1.4 pay ile takip etti. Güney Koreli şirketin bir diğer çok satan telefonu ise Galaxy A53 5G modeli olurken, bu telefon da küresel pazar payının yüzde 1.3’ünü almayı başardı.

Nisan ayında en çok satan 10 telefon arasında bu saydığımız 4 modeliyle yer alan Samsung’u Xiaomi de Redmi Note 11 LTE modeliyle takip ediyor. Redmi Note 11 LTE de yüzde 1.3’lük payı kapmış durumda.

İşin içine iOS cihazları, yani iPhone'Ları da kattığımızda ise, listenin tepesinde Apple’ın imzası açıkça görülüyor.

Apple, iPhone 13 ile yüzde 5.5’lik bir pay yakalarken, onu iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro ve iPhone 12 takip ediyor. Listenin 5 ve 6 sırasında Samsung, Galaxy S22 Ultra ve Galaxy A13 ile kendine yer bulurken, 7’inci sırayı yine Apple, iPhone SE 2022 modeli ile dolduruyor. 8’inci ve 9’uncu sırayı yine Samsung, Galaxy A03 Core ve Galaxy A53 5G modelleriyle elinde tutuyor. Listenin son sırasındaysa Xiaomi, Redmi Note 11 LTE ile kendine yer buluyor.

Samsung Galaxy S22 Ultra’ın bu kadar çok satmasının sebebi ise, yeni Note serisinden bir telefon satın almak isteyen, ancak Samsung’un Note serisini rafa kaldırması ve Galaxy S22 Ultra’yı olabildiğince Note serisine benzetmeye çalışmış olması olarak gösteriliyor. Görünüşe göre Güney Koreli şirketin bu planı işe yaramış durumda.