Nvidia, Maxwell'li ilk GPU'sunu tanıttı!

Nvidia, yeni nesil Maxwell mimarisini ve bu mimariyle geliştirilen ilk GeForce'larını tanıttı!

Yeni canavar ortaya çıktı!

Nvidia, yeni Maxwell mimarisinin ilk GPU örneğini tanıttı. GeForce GTX 750 Ti ve GTX 750 GPU'ları ilk nesil Maxwell mimarisini taşıyan GPU'lar olarak raflardaki yerini aldı. 2008 yılından ortaya çıkan Tesla mimarisinden bu yana en güçlü mimari olarak dikkat çeken Maxwell, güç ve performans anlamında Fermi'ye göre 4 kat, bir önceki mimari olan Kepler'e göre ise 2 kat daha yüksek verimlilik sağlıyor.

Nvidia'nın performansı geliştirmek adına watt başına performansı geliştirme düşüncesinin bir kez daha hayat bulmuş hali olarak karşımıza çıkan Maxwell, Kepler'le kıyaslandığında çekirdek başına performansı yüzde 135 kadar arttırıyor. Güç tüketimi konusunda büyük yol alan mimari ile donatılan GeForce GTX 750 Ti, yalnızca 60 watt güce ihtiyaç duyuyor ve 300 watt'lık sistemlerde rahatlıkla çalışabiliyor. Tasarım itibariyle küçük form faktörlü tasarımlara sahip PC'lerde, yani mini-ITX platformlarda rahatlıkla çalışabilecek olan GeForce GTX 750 Ti, çok az güç tüketmesinin yanında sessizliğiyle de dikkat çekiyor ve bunun yanında elbette az ısı üretiyor.

Kartın teknik detaylarından bahsedecek olursak, ilk olarak üzerinde 640 CUDA çekirdek bulundurduğunu söyleyebiliriz. Standart saat hızıyla 1020 MHz, arttırılmış saat hızıyla ise 1085 MHz hıza ulaşabilen kart, bellek kapasitesiyle 2 GB sunuyor. 128-bit veriyollu GDDR5 bellek arayüzünü kullanan kartın fiyatının ise 482 TL civarında olması planlanıyor.

Tanıtılır tanıtılmaz detaylı olarak incelediğimiz Nvidia GeForce GTX 750 Ti'ın incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları