Nvidia'nın geleceği şu şekilde gözüküyor

Nvidia yakın gelecek için 9000 serisi ile devam edecek yeni grafik yongaları üretmeyi planlıyor...

Nvidia'nın geleceği

Nvidia yakın gelecek için 9000 serisi ile devam edecek yeni grafik yongaları üretmeyi planlıyor. Sizin için ilgi çekici olan modelleri bir araya getirdik.

Üst-seviye: GeForce 9800 GX2
Oyuncular ve üst-seviye hayranları yakında çıkacak olan çift çekirdekli ekran kartı için seviniyorlar. Kartta, GeForce 8800 GT'de kullanılan G92 grafik yongası kullanılmış olmasına rağmen Nvidia çift-yongalı bu kartı bir sonraki GeFoce 9800 GX2'den sayıyor. Kesin veriler henüz belli değil - fakat Nvidia şu anki en hızlı güncel model olan GeForce 8800 Ultra'dan yüzde 30 daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Yüksek bir ihtimalle kart şubat ayının sonunda çıkacak.


Yeni ekran kartlarının fiyatları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Giriş seviyesi: GeForce 9300

Giriş seviyesi: GeForce 9300
GeFroce 9300 her şeyden önce laptoplarda bulunacak. Güncel bilgilere göre grafik yongası diğer bütünleşik çözümlere göre çok daha güçlü olacak ve kendine has en az 256 MB hafızası olacak. Elbette GPU'nun oyunlarda masaüstü sürümlerinin performansına erişemeyeceği düşünülüyor. İlk bildirilen cihazlar birisi Asus U6S. Cihaz, Intel Core 2 Duo T8300 ve bu grafik çözümü ile çalışan bir subnotebook. Şubat ortasında piyasaya sürülecek ve yaklaşık 2670 Dolar (yurtdışı fiyatı) fiyat etiketine sahip olacak.

Yüksek bir ihtimalle aynı isimli seri, masaüstü sistemleri için de çıkacak ve giriş-seviyesi segmentini tanımlayacak. Bu konu hakkında herhangi bir detay mevcut değil.

Orta-seviye: GeForce 9600

Orta-seviye: GeForce 9600
Yeni orta-seviye segmenti, GeForce 9600 serisi tarafından kontrol edilecek. Şu an için bu serinin GS, GT ve GTS sürümlerinin çıkacağı düşünülüyor ki, burada GTS sürümü performanstaki tabanı belirleyecek. GT hakkında detaylı bilgi mevcut: GPU frekansı 650 MHz, bellek frekansı 900 MHz olacak. 64 akışkan işlemci yeterli performansı sağlayacak. Güncel ekran kartları ile karşılaştırıldığında bu kartın potansiyeli Crysis'i en yüksek detay seviyesinde oynamaya yetmeyecek.

Okuyucu Yorumları