Nvidia, sürücü geliştirme konusunda AMD ve Intel'den çok farklı olduğunu söylüyor

Nvidia, konu sürücü geliştirme olduğunda, rakipleri AMD ve Intel'den ne kadar ileride olduğunu iddialı bir açıklamayla ortaya koydu.

Nvidia, AMD ve Intel'e "nispet yaptı"

Grafik kartlarının performansından bahsederken, donanımın kendisinin denkleminin yalnızca bir parçası olduğu unutulmamalı. Bunu tamamlayan ise, ona eşlik eden yazılımın, yani sürücülerin başarısı.

Intel'in en yeni Arc sürücüsünün eski API'lerdeki oyunların performansını %80'e yakın artırması bunun etkileyici bir örneği olarak verilebilir. NFS Unbound gibi yeni oyunlar da iki kat performans alıyor. Ama Nvidia, bu konuda ne kadar iddialı olduğunu sıklıkla dile getiriyor.

Nvidia Kıdemli Ürün Müdürü Sean Pelletier, kısa bir süre yeni sürücü sürümleriyle ilgili bazı ilginç istatistikler paylaştı. Pelletier, Nvidia'nın WHQL sertifikalı sürücü sürümleri açısından AMD ve Intel'in ne kadar önünde olduğundan bahsetti. Sayılar, 2021 ve 2022 yıllarını gösteriyordu ve Nvidia, 2021'de AMD'ye kıyasla beş kat daha fazla WHQL sürücüsü piyasaya sürdüğünü söylüyor. AMD, 2022 yılında aradaki fark sadece üç kata indiği için mutlu olabilir. Intel ise bu yıl daha kötü durumda gözüküyor.

Microsoft tarafından verilen WHQL veya Windows Hardware Quality Labs sertifikası, bu sürücü paketlerinin Windows ile uyumlu olmasını ve Windows Güncellemeleri aracılığıyla dağıtılabilmesini sağlamanın bir yolu.

Açıklama, WHQL sayılarının yanı sıra, optimize edilmiş oyun sayısıyla ilgili sayıları da içeriyor. Bu açıdan bakıldığında da Nvidia, AMD Radeon'a kıyasla yaklaşık iki kat daha fazla oyun için oyuna hazır sürücüler çıkarabildiğini belirtiyor. Intel ise bu alanda bu yıl çok daha iyi bir iş çıkarıyor gibi görünüyor.