Nvidia'dan eski oyunlara modern grafikler getiren araç: RTX Remix

Nvidia, eski oyunlardan vazgeçemeyenler için RTX Remix aracını duyurdu. Artık mod yapımcıları RTX Remix'i kullanarak eski oyunlardaki dokuları ve ışıklandırmayı geliştirebilecek.

Nvidia'dan eski oyunlara modern grafikler getiren araç: RTX Remix

Nvidia'nın RTX Remix aracı, mod yapımcılarının denemesine açıldı. Şu anda açık beta sürümünde olan oyun düzenleme aracı, mod yapımcılarının eski oyunlara yapay zeka destekli doku araçları, ışın izleme ve Nvidia DLSS 3 ile bir yenilik getirmelerine olanak tanıyor.

Bu, Portal'a yenilenmiş dokular, modeller ve ışıklandırma ile görsel bir güç kazandıran aracın ta kendisi. Aynı zamanda bu, mod yapımcılarından oluşan bir topluluğun Half-Life 2'yi daha gerçekçi bir hale getirirken kullandığı araç.

Ancak her klasik oyun, RTX Remix ile uyumlu değil. Nvidia, aracın en iyi Call of Duty 2, Hitman 2: Silent Assassin, Garry's Mod, Freedom Fighters, Need for Speed: Underground 2 ve Vampire: The Masquerade gibi DirectX 8 ve 9 destekli oyunlarda çalıştığını söylüyor. Uyumlu oyunların tam listesi ise modDB'nin web sitesinde yayınlanmış durumda.

Ayrıca Nvdia'nın söylediğine göre, modcular sadece RTX Remix kullanarak eski oyunlardaki grafik kalitesini arttırmakla kalmayacak, kolay bir şekilde oyuna RTX desteği ya da DLSS 3 desteği de ekleyebilecek. Remix, RTX AI desteğiyle beraber geliyor ve RTX AI sayesinde oyunlardaki dokuların çözünürlüğünü 4 kata kadar arttırmak mümkün.

RTX Remix ile hazırlanmış yapımlar arasında Deus Ex, Unreal Tournament 2004 ve Freedom Force gibi birçok oyun bulunuyor. Zaman içinde daha fazla oyunun da RTX Remix’le uyumlu hale gelmesi bekleniyor.