Nvidia'dan güçlü süper bilgisayar: DGX-1

Nvidia, IBM'in Watson'undan 2 kat daha güçlü, yeni süper bilgisayarı DGX-1'i tanıttı!

Kutu gibi süper bilgisayar!

Nvidia, düzenlediği etkinlikte küçük bir kutu görünümünde ancak görünenden çok daha fazlası olan DGX-1 ismini verdiği süper bilgisayarını tanıttı. Yine bu sistem içinde yer verdiği Tesla P100 ekran kartını da duyuran Nvidia, tüm veri merkezinin gücünü DGX-1'e sığdırdığı konusunda iddialı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve GPU Teknoloji Konferansı'nda konuşan Nvidia CEO ve Kurucusu Jen-Hsun Huang, Nvidia DGX-1 için, "Tüm veri merkezini küçük bir kutuya sığdırdık" demekten kaçınmadı.

Nvidia, gerçekleştirdiği etkinlikte tanıttığı DGX-1 için "dünyanın derin algılama yeteneğine sahip ilk süper bilgisayarı" tanımlamasını yapıyor. Sanal gerçeklik üzerine öğrenme kabiliyetine sahip olan Nvidia DGX-1, toplamda Intel Xeon işlemcilerle donalı 250 sunucunun gücünü bir arada sunuyor.

Daha ayrıntılı söyleyecek olursak, 170 TFLOPS performans sunan Nvidia DGX-1, 8 adet 16GB kapasiteli Nvidia Tesla P100 ekran kartını da içinde bulunduruyor. Nvidia DGX-1'i küçük bir kıyaslamaya tabi tutacak olursak, IBM'in Watson süper bilgisayarı 80 TFLOPS'luk işlem gücüne sahip.

Nvidia DGX-1'in fiyatı ise kuşkusuz yüksek. Bu sisteme sahip olmak isteyenlerin ödemesi gereken rakam, tam 129 bin Dolar.

Okuyucu Yorumları