O da mı Nexus telefon üretecek?

Bir sonraki Nexus telefonu üreteceği söylenen devlere, sürpriz bir isim daha eklendi!

Yeni Nexus'a sürpriz üretici!

Google'ın Android işletim sistemini saf haliyle kullanan Nexus modeli telefonlar hem yüksek hızları hem de Google'ın şart koştuğu kaliteli donanım özellikleriyle büyük beğeni topluyor. Buna ek olarak, Google'ın anlaştığı telefon üreticileri, Nexus modelleri çıkararak büyük paralar kazanabiliyor.

Şimdi Çin'in büyük telefon üreticilerinden Huawei'in de kendi Nexus modeli için kolları sıvadığı haberleri geliyor. Huawei'in, büyük beğeni toplayan Mate serisi üzerine inşa edeceği yeni Nexus'un, henüz prototip aşamasında olan Mates 8'i baz alabileceği de konuşuluyor.

Daha önce de Motorola, kendi Moto X modelinin üzerine bir Nexus inşaa ederek piyasaya sürmüştü. Şimdi aynı yöntemi, Huawei'in de kullanabileceği düşünülüyor. Piyasada beğeni toplayan Mate 7 modelinin gelişmiş sürümü olacak Mate 8'in aynı zamanda bir Nexus modeline de hayat vermesi, Mate 8 için iyi bir reklam olabilir.

Huawei, Mate 8 modelinde kendi Kirin 930 işlemcisini kullanacakken, Nexus modelinde Snapdragon işlemcisi kullanmayı planlıyor.

Bu arada Huawei, Google'ın Android sistemine özel bir marka olan Nexus modeli için hazırlık yaparken bir yandan da kendi işletim sistemi üzerindeki çalışmasını sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları