Office 15 hakkında bilinen 15 şey!

Microsoft'un yeni Office'i yakında geliyor! Peki ne getiriyor? Word, Excel ve diğerleri nasıl olacak

Office 15 hakkında 15 gerçek!

Microsoft Office'in bir sonraki sürümünün bu senenin sonlarında yayınlanması bekleniyor. Office 15'de yer alacak yenilikleri kesin olarak bilmesek de ortaya çıkan veya Microsoft tarafından açıklanan birçok yenilik var. İşte Office 15 hakkında bilmeniz gerekenler.

1. İsmi Office 2012 veya 2013 olabilir: Office'in bir sonraki sürümü Microsoft tarafından "Office 15" olarak anılsa da, final sürümünün adı muhtemelen "Office 2012" olacak.

2. Teknik Önizleme sürümü: Microsoft, 30 Ocak'ta Office'in bir sonraki sürümünü "seçilmiş bir gruba" dağıttığını duyurmuştu. Bu grup, bir gizlilik anlaşması ile çalışsa da 6 Mart'ta sızan bilgiler, beyaz boşlukların daha verimli kullanıldığı temiz bir arayüzü gözler önüne sermişti.

3. Office 15 sızmış olabilir mi: Yaklaşık bir yıl önce yeni Office'in ilk yapılarından bir tanesi internete sızmıştı. Ancak bu sürüm, en son ortaya çıkan Teknik Önizleme sürümü ile oldukça farklı. Moorea adlı araç dışında sızan bu ilk Office 15, hemen hemen Ofice 2010 ile aynı görünüyordu.

Windows 8 ARM videosunda ortaya çıkanlar

Windows 8 ARM videosunda ortaya çıkanlar
ARM üzerinde Windows 8'in anlatıldığı videodaki Office 15'de Ribbon görünmüyordu

4. Tanıtım videosu: 9 Şubat'ta Windows 8'in ARM işlemcisi üzerinde geliştirilmesiyle ilgili yayınlanan bir videoda yeni Office'ten de ekran görüntüleri ortaya çıkmıştı.

5. Ribbon artık yok mu: ARM üzerinde Windows 8 videosunda Ribbon arayüzü görünmüyor. Ancak Ribbon'un küçültülerek görünmez hale getirilmiş olma ihtimali de yüksek. İki durumda da Ribbon'un Office 2012 için çok önemli bir satış unsuru olmayacağını anlıyoruz.

6. Dokunmatik dostu olacak: Microsoft, Office 2012 uygulamalarının dokunmatik ekranlarla kullanılabilecek arayüzlere sahip olacağını söylemişti. Bunun ardından bir "dokunmatik modu" düğmesi internete sızmıştı. Bu düğmeye basıldığında Ribbon arayüzü büyüyor ve dokunmatik ekranda kullanılması daha kolay bir hale geliyordu.

Metro arayüzüne mi sahip olacak?

Metro arayüzüne mi sahip olacak?
Metro'ya has bir sürümü bulunabilir

7. Metro mu olacak: ARM üzerinde Windows 8 videosuna bakacak olursak, Microsoft'un Office 2012'yi tamamen Metro arayüzüne taşımayacağını söyleyebiliriz.

8. Peki ya farklı bir sürümü: Office 2012'nin farklı, tamamen Metro arayüzüne sahip bir sürümünün olacağına dair söylentiler mevcut.

9. Bulut entegrasyonu: Office 2012 belgelerinizi bulut üzerine kaydedebilecek ve buluttan açabileceksiniz. Bu işlemler büyük ihtimalle SkyDrive'dan gerçekleştirilecek.

10. Daha az güç kullanacak: Microsoft, Office 2012'nin daha az bellek ve işlemci kaynakları kullanacağını söylemişti.

11. ARM üzerinde çalışacak: Tabletlerde ve akıllı ceplerde kullanılan birçok işlemci, Office 2012'yi çalıştırabilecek.

Windows XP ile çalışmayacak

Windows XP ile çalışmayacak
Microsoft'un hareket sensörü Kinect ile Office'i entegre edeceğini iddia eden çılgın söylentiler de var

12. Windows XP ile çalışmayacak: IE9'u Windows XP'ye sunmayan Microsoft'un yeni Office'i XP'de kullanılabilir kılması beklenmiyor.

13. Kinect ile bağlanacak mı: Çılgınca bir söylenti olsa da Kinect'in Windows sürümünü ortaya çıkaran Microsoft'un, örneğin PowerPoint slaytları arasında Kinect ile geçiş yapmaya izin vermesi hayal ediliyor.

14. Herkese açık beta: Bu yaz, muhtemelen Mayıs veya Haziran aylarında hepimiz Office 2012'yi deneme şansını elde edeceğiz.

15. Çıkış tarihi: Office 2012, yıl sonunda veya 2013'ün başlarında yayınlanacak.

Okuyucu Yorumları