Office 2007 İncelemesi

Microsoft'un yeni Office'i yenilikçi görünümüyle ve daha gelişmiş kullanım özellikleriyle geri döndü

Office 2007 Sahnede

Microsoft Office yenilikçi görünümüyle geri döndü: Menüler, ikonlar, katmanlar herşey ama herşey yepyeni. Bir ofis yönetim programından beklenen performansın ve işlevin çok daha fazlasını bu yepyeni ve akıcı kullanım özelliklerini içersinde barından Office 2007 içersinde bulacaksınız. Office 2007'nin bu üstün özelliklerini sizler için inceledik.

Microsoft'u Office programında en çok şaşırtan, kullanıcıların %90'ının tüm işlevleri kullanmaması ve işlevlerinin nasıl kullanıldığı hakkında fikir sahibi olmamalarıydı. Bu yüzden Microsoft programcıları yazılım üzerindeki yardım menülerini ve araçlarını daha fazla geliştirdiler. Böylece kullanıcı ofis programını kullanırken ne yaptığını bilecek ve tüm yararlı fonksiyonlardan faydalanacak.

Vista şart değil

Office 2007 programını kullanmak için Windows Vista işletim sistemine muhtaç değilsiniz. Servis Paketi 2 yüklü bir Windows XP işletim sisteminde de programı sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

Microsoft Office 2007 programını 60 gün boyunca tüm fonksiyonlarıyla ücretsiz şekilde kullanabilir ve test edebilirsiniz. Süre dolmadan ürünü satın aldığınızda bilgisayarınızdan kaldırmak zorunda değilsiniz, sadece aldığınız ürünün lisans kodu girmeniz onaylatmanız durumunda sürekli kullanıma devam edebilirsiniz.

Ücretsiz Deneme Fırsatı

Microsoft Office 2007 Professional programını ücretsiz bir şekilde indirmek ve 60 gün süreyle tüm özellikleriye yine ücretsiz olarak kullanmak için buraya tıklayın.

Daha Az Kliklemeyle Profesyonel Görünümlü Belgeler

Daha Az Kliklemeyle Profesyonel Görünümlü Belgeler

Daha önceki Office sürümlerindeki Word programında tüm fonksiyonları kullanmak ve istediklerinizi bu dijital kağıda dökmek çok daha zahmetliydi. Ancak bu yeni sürümde birçok özellik, yenilenmiş ve geliştirilmiş araç çubuğuyla daha kolay ve zevkli bir hal alıyor.

Sayfa Katmanları

Yazmaya daha çok, biçimlendirmeye daha az zaman harcamayı hedefleyen Word 2007, sonuçlara yönelik olarak hazırlanmış yeni arabirimi ve gerek duyduğunuz araçları gerek duyduğunuz zaman, açık ve düzenli bir biçimde size sunuyor. Canlı görsel önizlemeler, önceden tanımlı stil galerileri, tablo biçimleri ve diğer içerik, Office Word 2007'nin yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış. Yeni ve daha işlevsel karakter ayarları, artalan ve sayfa renkleri, stil seçenekleri ile dökumanınızda dilediğiniz şekilde katmanlar oluşturabilir ve kalıcı temalar oluşturabilirsiniz.

Hızlı Yapı Taşları

Sık kullanılan içeriği belgelerinize yalnızca birkaç tıklatmayla ekleyebilirsiniz. Office Word 2007, belgelerinize sık kullanılan içeriği eklemek için Yapı Taşlarını sağlamaktadır. Belgelerinizin daha profesyonel görünmesini sağlamak için, önceden tanımlı kapak sayfaları, çekici alıntılar, üstbilgi ve altbilgiler galerisinden seçim yapabilir ve eğer isterseniz yasal sorumluluk reddi metni veya sık kullanılan diğer malzemeler gibi özel metinleri ekleme işlemini basitleştirmek için kendi Yapı Taşlarınızı da oluşturabilirsiniz. Örneğin, Office Word 2007'yle, belgelerinizi dijital olarak imzalayabilir, böylece belgeyi okuyanların belgenin sizden sonra kimse tarafından değiştirilmediğinden emin olmalarını sağlayabilirsiniz ya da Yeni Belge Denetleyicisi özelliğiyle, belgelerinizdeki açıklamaları, izlenen değişiklikleri, meta verileri ve diğer bilgileri istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.

Grafikler

Etkili grafiklerle daha verimli iletişim kurabilirsiniz. 3 Boyutlu şekiller, saydamlık, bırakma gölgeleri ve diğer efektlerden oluşan yeni grafik ve diyagram oluşturma özellikleri, daha etkili belgeler elde etmenizi sağlayacak profesyonel görünümlü grafikler oluşturmanıza yardımcı olur. Belgelerinize hızla yeni bir görünüm uygulayın. Hızlı Stiller ve Belge Temaları'nı kullanarak, tercih ettiğiniz stili veya renk düzenini yansıtacak şekilde tüm belgenizdeki metin, tablo ve grafiklerin görünümünü değiştirebilirsiniz.

Yeni Outlook bir E-Mail Yöneticisinden Fazlası

Yeni Outlook bir E-Mail Yöneticisinden Fazlası

Outlook bugüne kadar en iyi ve en rahat kullanılan E-Mail yönetim programı olarak bilinir, bu yeni sürümde eklenen RSS besleme, gelişmiş ajanda ve adres defteri gibi yeni özellikler sayesinde daha gelişmiş bir kullanım sağlıyor.

Index Bazlı Arama

Anında tüm bilgilerinizin içinde arama yapabilirsiniz. "Tümleşik Anlık Arama" özelliğiyle, aradığınız tüm bilgileri doğrudan Office Outlook 2007 arabiriminden bulabilirsiniz. Bilgilerinizde anahtar sözcüklerle arama yapmanın yanı sıra, Office Outlook 2007 "Anlık Arama" özelliği bu anahtar sözcükleri e-posta eklerinizde de arar. Daha doğrudan arama sonuçları elde edebilmeniz için, "Anlık Arama" bölmesi girdinizi daraltmanıza yardımcı olacak ölçütler sağlar.

Tasarlanmış Görevler

Yeniden tasarlanmış kullanıcı arabirimini kullanarak daha kısa sürede daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Office Outlook 2007, yazı deneyiminden yararlanarak e-posta iletileri oluşturma, biçimlendirme ve bunlarla çalışmayı daha kolay ve daha sezgisel bir deneyime dönüştürecek şekilde kullanıcı arabirimini yeniden tasarladı. Artık, Office Outlook 2007'nin tüm zengin özelliklerinin ve yeteneklerinin iletinin içinden erişilebilir ve kolayca bulunabilir olduğunu göreceksiniz.
Bilgilerinizi görsel olarak tanımlayabilirsiniz. Office Outlook 2007'nin renk kategorilerini kullanarak, her tür bilgiyi kolayca kişiselleştirebilir ve bunlara kategoriler ekleyebilirsiniz. Renk kategorileri, öğeleri birbirinden ayırmak için size kolay ve görsel bir yol sağladığından, verilerinizi düzenlemenizi ve bilgilerinizde arama yapmanızı daha çok kolaylaştırır.

Ajanda

Internet takvimleri oluşturun ve bunlara abone olun. Internet takvimleri endüstri etkinliklerini veya kişisel ilgi alanı takvimlerini ve zamanlamalarını görmek ve bunlar konusunda güncel kalmak için iyi bir yoldur. Statik bir Internet takvimi ekleyebilir, Office Outlook 2007'de dinamik bir Internet takvimine abone olabilir ve başkalarıyla paylaşmak üzere kendi Internet takvimlerinizi oluşturabilirsiniz. Office Outlook 2007'yi kullanarak, Outlook 2007 içinde kolayca kendi Internet takviminizi oluşturabilir ve bunu başkalarıyla paylaşmak üzere güvenle Office Online'da yayımlayabilirsiniz. Microsoft Passport kimlik bilgilerini kullanıp bir grup çalışma arkadaşınızı, müşterinizi, arkadaşınızı veya ailenizi takviminizi görmeye ve bunun üzerinde çalışmaya davet edebilirsiniz ve bu sayede herkes en son bilgilere sahip olabilir.

RSS Abonelikleri

Office Outlook 2007'nin içinden RSS Abonelikleriyle çalışabilirsiniz. Artık bu tür bilgileri yönetmek için en doğal yer olan Office Outlook 2007'nin içinden doğrudan Türkçe karşılığı Gerçek Basit Kurumsallaşma (RSS) olan bilgi akışlarına tümüyle abone olabilir ve bunlarla etkileşim kurabilirsiniz. Office Outlook 2007'nin içinden RSS Abonelikleri giriş sayfasını kullanarak RSS akışları eklemeye kolayca başlanabilir. Bu özellik sayesinde ayrıca elektronik kartvizitler bilgilerinizi oluşturabilir, özelleştirebilir ve müşterilerle veya arkadaşlarla paylaşabilirsiniz. Katılımcıların sizin kartınızı kolayca tanıyabilmesi için karta fotoğraflar, şirket logoları veya başka kişisel bilgiler de ekleyebilirsiniz.

Daha Çok Güvenlik

Önemsiz e-postaları engelleyin ve kötü niyetli sitelerle karşılaşma olasılığını azaltın. Microsoft Office Outlook 2003'te kullanılmaya başlanan önemsiz e-posta filtresi, önemsiz e-posta iletilerinin Gelen Kutunuzu gereksiz yere doldurmasını engellemeye yardımcı olur. Office Outlook 2007 önemsiz e-posta filtresiyle birlikte, Outlook 2007'ye sizi kişisel bilgilerinizin açıklanmasına karşı korumaya yardımcı olacak yollar eklenmiştir. Yeni bilgi sızdırma karşıtı özelliği tehlikeli bağlantıları devre dışı bırakır ve e-posta iletisinin içindeki kötü niyetli olma veya bilgi sızdırma olasılığı bulunan içeriğe karşı sizi uyarır.

Office Outlook 2007 E-posta Damgasıyla e-postanın kurallara uygunluğundan emin olabilirsiniz. Office Outlook 2007 E-posta Damgası, gelen kutunuza ulaşan e-postanın kurallara uygun olduğundan ve Outlook 2007 tarafından gönderilen e-postaya alıcının istemcisinde güvenileceğinden emin olabilirsiniz. Office Outlook 2007 E-posta Damgasıyla posta oluşturma işleminde Microsoft 'un önemsiz postayı dizginleme çabalarının bir parçası olarak geliştirilmiş yeni bir teknoloji kullanılır. Bu teknoloji, gönderenin bilgisayarından bir hesaplama veya yapboz yapmasını ister ve sonra bu çalışmayı bir kurallara uygunluk simgesi olarak e-posta iletisine atar. Bu e-posta damgaları, kullanıcıların istenmeyen posta gibi toplu e-posta göndermesini çok fazla zaman alan ve teknolojik açıdan zararlı bir işleme dönüştürmek için tasarlanmıştır, öte yandan e-posta göndermeyle ilgili olarak kullanıcı deneyimini değiştirmez.

Sayı Akrobatı Yeni Excel Artık Çok Daha Yakışıklı

Sayı Akrobatı Yeni Excel Artık Çok Daha Yakışıklı

Kullanımı kolay bir arabirimde sunulan güçlü düzenleme ve görselleştirme araçlarını kullanarak, olayları ayrıntılarıyla kavramak ve daha bilinçli kararlar almak için bilgileri Office Excel 2007 ile çözümleyin. Çözümlemelerinizi, oluşturulması çok daha kolay olan, profesyonel görünümlü grafikler ve elektronik tablolar ile diğerlerine iletin.

Formulize Edin

Office Excel 2007'nin sonuca yönelik arabirimini kullanarak, istediğiniz araçları gerek duyduğunuz anda bulabilirsiniz. Amacınız ister tablo oluşturmak ister formül yazmak olsun, Office Excel 2007 yerine getirmeniz gereken işe göre en uygun komutları sunar.

Bilgilerinize koşullu biçimlendirmeyi daha kolay uygulayabilirsiniz. Gradyanlar, eşikler ve performans gösterge simgeleri gibi zengin görselleştirme şemalarını kullanarak verilerinizdeki eğilimleri vurgulayın ve çeşitli desenleri kullanarak çalışmanızı zevkli hale getirin. Excel 2007'de oluşturulması ve kullanımı çok daha kolay olan Özet Tablo ve Özet Grafik görünümleriyle bilgileri özetleyebilir, yeniden yönlendirebilir ve gerek duyduğunuz cevapları bulabilirsiniz.

Grafik Desteği ve Uyumluluk

Yeni Office Excel 2007 kullanıcı arabirimindeki grafik araçlarını kullanarak, profesyonel görünümlü grafikleri yalnızca birkaç tıklamayla, daha hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Grafiklerinize, 3 Boyut, yumuşak gölgelendirme ve saydamlık gibi zengin görsel geliştirmeler uygulayabilirsiniz. Office Excel 2007 grafik motoru Microsoft Office Word 2007 ve Microsoft Office PowerPoint 2007'ye uygun olduğundan, grafikleri, kullandığınız uygulamadan bağımsız olarak, aynı biçimde oluşturabilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz.

Daha Verimli Yönetme

Office Excel 2007 ve Excel Services elektronik tabloların sunucu üzerinde yönetilmesine ve denetlenmesine imkan vererek, işle ilgili önemli bilgilerin korunmasına ve en güncel verilerle çalışmanızın sağlanmasına yardımcı olur.

Paylaşımın daha kolay olması açısından dosyanızın sabit bir sürümünü oluşturmak için elektronik tablonuzu XML Kağıt Belirtimi (XPS) veya Taşınabilir Belge Biçimi (PDF) dosyasına dönüştürebilirsiniz.

Powerpoint 2007 ile Sunularda Şov Yapın

Powerpoint 2007 ile Sunularda Şov Yapın

Office PowerPoint 2007, çok etkili, dinamik sunuları hızla oluşturabilmenizi sağlarken, iş akışını ve bu bilgileri paylaşma yollarını da bütünleştirir. Office PowerPoint 2007, müthiş görünümlü sunular oluşturabilmeniz için yeniden tasarlanan kullanıcı arabiriminden yeni SmartArt Grafikleri ve biçimlendirme yeteneklerine kadar her şeyi sizin denetiminize bırakıyor.

Akıllı Kullanıcı Birimi

Yeniden tasarlanmış kullanıcı arabirimiyle daha kısa sürede daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Sunuları oluşturma, sunma ve paylaşma süreçlerini daha kolay ve daha sezgisel bir deneyime dönüştürmek için Office PowerPoint 2007'nin kullanıcı arabiriminin görünümü yeniden tasarlandı. Artık PowerPoint'in zengin özelliklerinin ve yeteneklerinin tümü, kafa karışıklığını azaltan ve kullanıcıların istedikleri sonuçlara daha hızlı ve daha kolay ulaşmasına yardımcı olan düzgün ve düzenli bir çalışma alanında sunuluyor.

SmartArt Biçimlendirme

Güçlü, dinamik SmartArt Diyagramları oluşturabilirsiniz. Office PowerPoint'in içinden kolayca güçlü ve dinamik ilişki, iş akışı ve hiyerarşi diyagramları oluşturun. Hatta madde işaretli bir listeyi diyagrama dönüştürebilir veya varolan diyagramları değiştirebilir ve güncelleştirebilirsiniz. Yeni kullanıcı arabirimindeki bağlamsal SmartArt Diyagramı araçlarıyla zengin biçimlendirme seçeneklerinden kolayca yararlanabilirsiniz.

Sadece Bir Kez Tıklayın

Office PowerPoint 2007'de, kendi özel slayt düzenlerinizi tanımlayabilir ve kaydedebilirsiniz; böylece düzenlerinizi kesip yeni slaytlara yapıştırmak veya istediğiniz düzene sahip bir slayttaki içeriği silmek için değerli zamanınızı harcamanız gerekmez. PowerPoint Slayt Kitaplıklarıyla bu özel slaytlar başkalarıyla kolayca paylaşılabilir ve sunularınız tutarlı ve profesyonel bir görünüme sahip olur.

Tek bir tıklatmayla tutarlı bir görünüm uygulayın. PowerPoint 2007 temaları tek bir tıklamayla sununuzun tamamında görünümü değiştirmenize yardımcı olur. Sununuzun teması değiştirildiğinde yalnızca arka plan rengi değil, diyagram, tablo, grafik ve yazı tipi rengi, hatta sunudaki madde işaretlerinin stili bile değişir. Tema uygulayarak, tüm sununuzun daha profesyonel ve tutarlı bir görünüme sahip olduğundan emin olabilirsiniz.

Metniniz, tablolarınız, grafikleriniz ve diğer sunu öğelerinizle daha önce hiç olmadığı kadar çeşitli yollarla çalışabilir, bunları işleyebilirsiniz. Office PowerPoint 2007 düzenli bir kullanıcı arabirimi ve bağlamsal sekmelerle bu araçları hazır olarak kullanımınıza sunar ve yalnızca birkaç tıklamayla çalışmanızın etkili olmasını sağlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları