Office 2007 SP2 mercek altında

Microsoft SP2 ile Office 2007 için en son güncellemelerini yayınladı, bize de incelemek düştü...

İnceleme: Office 2007 SP2

Office 2007 için ikinci paket güncelleme Service Pack 2 (SP2) nihayet yayınlandı. Service Pack 2'yi ücretsiz olarak indirebilirsiniz. SP2 birçok bugfix içeriyor; ayrıca birkaç yeniliği de beraberinde getiriyor. Service Pack 2'yi derinlemesine inceledik, ve bu yazımızda yenilikleri ve ofis uygulamaları için beraberinde getirdiği güncellemeleri sizinle paylaşacağız.

Word & OpenDocument formatı

Word & OpenDocument formatı
Office 2007, SP2 güncellemesi ile artık ODF formatını destekliyor.

Service Pack 2 (SP2) ile Microsoft Office 2007 artık Open Document Format (ODF) dosyalarını destekliyor.

Servis Pack 2 ile gelen en önemli özelliklerden biri, programın ODF formatını desteklemesi oldu. SP2 ile Office 2007, 1.1 versiyonu olmak koşuluyla, artık ODF dosyalarını destekliyor. Bu güncelleme ile artık Word, Excel ve PowerPoint dosyalarını ODF formatı altında açabilir, üzerinde çalışabilir ve kaydedebilirsiniz. Microsoft'un bu hamlesinin; OpenSource Camiası'nın, Avrupa Birliği'nin ve Open Office sistemine geçen çeşitli bürokratik makamların baskısının sonucu olduğunu söyleyebiliriz. Şimdiye kadar Office 2007 için ODF formatı desteğini 'Sun ODF Plug-in' ile sağlayabiliyordunuz.

Aynı şekilde şimdiye kadar sonradan eklenen Plug-in'ler ile PDF ya da XPS formatlarında kayıt imkanı, SP2 ile artık Office 2007'nin entegre bir işlevi oluyor.

PowerPoint, Outlook & Excel

PowerPoint, Outlook & Excel
Outlook ve Takvim güncelleme fonksiyonu SP2 ile belirgin bir şekilde iyileştirilmiş.

SP2 ile Outlook belirgin bir şekilde iyileştirildi, ayrıca takvim fonksiyonu üzerinde de çalışılmış.

Bu güncellemeler ile sözkonusu e-posta programı daha hızlı başlayacak ve kapanacak ve de klasörler arasında geçişler daha seri olacak. Ayrıca takvim güncellemelerinde, aramada ve RSS fonksiyonlarında hata oranı daha az olacak.

SP2, Excel için performans ve kesinlik temelinde birçok yenilik barındırıyor kendinde. Artık Access veritabanından, mesela haber verisini Excel'e gönderebiliyorsunuz. Birçok Bugfix ile, makro ve veri filtreleri ile ilgili, verilerin import edilmesi işleminde ortaya çıkabilen problemler giderildi.

Grafik objelerin çok olduğu çalışmalarda, Office 2007 uygulamaları SP2 ile daha performanslı çalışacak; ayrıca objeler daha yüksek bir hassasiyet ile ekrana yansıtılacak. Service Pack 2'de tablo ve baskı özellikleri üzerinde de çalışılmış.

Outlook ve Takvim güncelleme fonksiyonu SP2 ile belirgin bir şekilde iyileştirilmiş.
Project, Publisher & Visio
Özellikle baskı ön izleme, Explorer 8 ile uyumluluk ve içeriğin kaydedilmesi konularında birçok Bugfix Publisher için geliştirilmiş ve SP2 ile Office 2007'ye entegre edilmiş. MS Project'in özelliklerinden 'Active Cache', 'Scheduling Engine' ve 'Gantt' elden geçirilmiş.

Ayrıca artık Visio'dan çizimleri, Word ve PowerPoint'e 'linked objects' tanımı altında yerleştirebilir ve web sayfası olarak kaydedebilirsiniz. Hatta Excel'e haberlerin aktarılması bile mümkün.

Okuyucu Yorumları