Office 2013 nasıl yüklenecek?

Office 2013'ü bilgisayarınıza yüklemek, alıştığınızdan biraz farklı olacak...

Office 2013 nasıl yüklenecek?

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda Office 2013'ün önizleme sürümünü ortaya çıkarmıştı. İndirmeye sunulan yeni Office, bazı yeni yükleme işlevleriyle beraber geliyordu.

Şimdi ise yazılım devi, Office Next blog'unda son yayınladığı gönderide Office 2013'ü hangi yollarla sunacağını detaylı bir biçimde anlattı. Önceki Office'lerin nasıl kullanıma sunulduğunu kısaca anlatan gönderide ilk olarak dosya kopyalama yönteminden ACME yüklemeye geçilerek otomatikleştirmenin artırıldığı, Office 2000 ile karmaşık bileşen denetimine ve daha iyi kaldırma/onarma işlevlerine Windows Installer'a geçildiği, Office 2007 ve 2010'da ise Catalyst teknolojisi ile çoklu-MSI yüklemeye geçildiği, böylece çoklu dillerin ve çoklu ürünlerin daha iyi desteklendiği anlatılıyor.

Office'in fiziksel dağıtımı ilk olarak disketlerle başlamıştı. Disketlerle dağıtılan son ofis paketi ise tam 45 disket ile Office 97 olmuştu. Office'in son sürümleri ise CD-ROM veya DVD diskleriyle dağıtılıyor.

Office 2010 ile beraber Click-to-Run 2.0 geliyor

Office 2010 ile beraber Click-to-Run 2.0 geliyor

Office 2010'da ise Microsoft'un "tıklayın ve çalıştırın" ("Click-to-Run") adını verdiği bir yöntem ile ofis paketini internetten indirebiliyordunuz.

Microsoft'un piyasaya sürmeye hazırlandığı Office 2013 ise Click-to-Run 2.0 ile indirmeye izin verecek. Şu anki önizleme sürümüyle farklı diller, 32-bit veya 64-bit'lik sürümler arasında seçim yapmaya izin veriyor. Bu arada Microsoft, uyumluluk nedeniyle her zaman 32-bit Office'i önerdiğini söylüyor. Zira 32-bit'lik Office ile 64-bit'lik Office bir arada çalışmıyor (farklı Office sürümleri veya aynı sürüm fark etmiyor).

Office'in henüz tam olarak indirilmemiş bir bölümüne eriştiğinizde, yukarıdaki ekranla karşılaşıyorsunuz. Bu sadece bir kez gerçekleşiyor ve Microsoft'a göre bir daha karşınıza hiç çıkmıyor. Bunun yanında bağlantı hızınız iyi ise, bu ekranı hiç görmeyebiliyorsunuz.

Blog'da Office 2013'ün tam bir onarma işlevi yanında "hızlı onarma" adında bir işleve sahip olacağı, bu sayede bir sorun yaşadığınızda onu hemen onarabileceğinizi söylüyor. Microsoft'a göre Office 2013'ü kaldırmak da artık dakikalar değil saniyeler sürüyor.

Okuyucu Yorumları