Öğrenci işi işletim sistemi!

Hayatınızı kolaylaştıran, size tembellik için zaman kazandıran özel bir işletim sistemi ile tanışın!

Öğrenci işi işletim sistemi!

Hangi Ubuntu sürümü diye düşünen öğrencilerin karşısında yeni bir seçenek daha var: UberStudent.

UberStudent, öğrenciler için özelleştirilmiş, farklı yetenekler sunan özel bir Linux sürümü. Elbette tamamen ücretsiz. Ubuntu kadar kolay olmamasına karşın öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik araçlarla dolu olarak gleiyor ve ucuz netbooklarda çok iyi çalışacak şekilde tasarlanmış.

Debian tabanlı bir Linux sürümü olan UberStudent bir DVD'yi dolduruyor. Video düzenlemeden oyun oynamaya, görsel düzenlemeden tutun da akademik yazım araçlarına kadar sayısız özelliği var.

Avantajları ve zorlukları

Avantajları ve zorlukları
Özellik dolu

Bir Firefox eklentisi olan Zotero'yu önemli bir pozisyona yerleştiren uygulama alıntıları topluyor, OpenOffice'in UberStudent sürümüne aktarıyor ve böylece akademik yazımlarda kaynakça oluşturmayı kolaylaştırıyor. Otomatik bibliografya oluşturma, farklı tarz seçenekleri ve sayısız uyuglama barındırıyor.

Bu sürümün içindeki uygulama sayısı keşfetmenizi biraz zorlaştıracak olsa da kullanmayı çözdüğünüzde ve alıştığınızda çok zaman kurtarabilirsiniz.

Ubuntu 10.04 paketinde yeralan uygulamaların çoğu ve gelen kutularının tamamını entegre eden araçlar, zaman ve program yönetim uygulamaları, e-kitap araçları, bulut bilgi işlem araçları, Thunderbird, Google Chrome ve çok daha fazlasıyla son derece güçlü.

Download: UberStudent

Okuyucu Yorumları