OnePlus, 10'uncu yıl dönümünü yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 12 ile kutluyor

10 yıl önce ilk telefonu ile karşımıza çıkan OnePlus, 10'uncu yaşını yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 12'yi tanıtarak kutlayacak. Tanıtım tarihi ve telefon hakkında bildiklerimiz içeride.

OnePlus, 10'uncu yıl dönümünü OnePlus 12 ile kutluyor

OnePlus’ın Aralık ayındaki 10. yıl dönümü hızla yaklaşırken, bu olayı kutlamak için şirket, 5 Aralık’ta Çin’in Shenzhen kentinde yeni üst seviye telefonunu piyasaya sürecek. Markanın resmi Çin web sitesi, bir önceki sürümüne oldukça benzeyen ancak kamera adasının rengi artık gövde rengiyle eşleşen OnePlus 12’yi ilk kez doğruladı. Ayrıca, renk seçenekleri olarak parlak beyaz ve klasik mat siyah seçeneklerine, önceki düz parlak kaplamanın aksine mat mermer görünümünü taşıyan yeni bir yeşil renk tasarımı da eklendi.

Yahoo Tech HK’nin de bildirdiği üzere OnePlus, daha önce birden fazla Weibo gönderisinde bazı önemli özellikleri zaten paylaşmıştı. Bunlar arasında Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 50 megapiksel ana kamera için yeni bir Sony LYT-808 sensör ve 64 megapiksel, 3X periskopik telefoto kamera yer alıyor. Diğer özellikler arasında Çinli BOE’nin 2K ekran paneli, ikonik uyarı kaydırıcısı, kablosuz şarj, kızılötesi uzaktan kumanda ve yağmur altında dokunma optimizasyonu yer alıyor.

OnePlus 12 hakkında şimdilik bu kadarını biliyoruz. Ancak yaklaşık bir hafta içinde daha fazlasını öğreneceğiz. Ayrıca, OnePlus’ın Engadget’a söylediğine göre yeni telefonun küresel lansman tarihi 15 Aralık’ta açıklanacak. Yani OnePlus 12 tüm dünyada satışa sunulacak.