OpenAI, Android için ChatGPT uygulamasını duyurdu ve Play Store'da ön kayıtları açtı

ChatGPT, geçen yılın Kasım ayında ilk kez piyasaya sürülmesinden bu yana gündemdeki yerini koruyor. Sohbet robotu, geçtiğimiz günlerde widget desteği ve iOS uygulamasıyla birlikte çeşitli iyileştirmeler almıştı. Ve şimdi sırada Android uygulaması var.

ChatGPT nihayet Android'e de geliyor

Aylar süren bekleyişin ardından ChatGPT uygulaması, önümüzdeki hafta Android'e geliyor. OpenAI attığı bir tweet ile Android için ChatGPT uygulamasını tamamladığını ve önümüzdeki hafta Play Store'dan indirilebileceğini duyurdu.

Android uygulamasının duyurulmasıyla birlikte OpenAI, Play Store'da uygulama için ön kayıtları da açtı. Google şu anda uygulama geliştiricilerinin ön kayıtları önceden açmasına izin veriyor, böylece uygulama Play Store'da kullanıma sunulur sunulmaz otomatik olarak telefona indiriliyor.

OpenAI, kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak ChatGPT'yi geliştirmek için sürekli çalışıyor. Bu haftanın başlarında şirket, modelin talimatlarınızı hatırlamasını sağlayacak ve daha iyi bir deneyim sunacak yeni bir özelliği duyurdu.

OpenAI, bir yandan iyileştirmeler üzerinde çalışırken, bir yandan da tartışmalarla kuşatılmış durumda. Bu ayın başlarında, modelini eğitmek için çalışmalarını yasadışı olarak kullandığını iddia eden iki yazar tarafından dava edildi. Şirket ayrıca, bir grup Reddit kullanıcısının ödeme duvarlarını aşmalarına yardımcı olan bir açık bulmasının ardından Bing uzantısını iptal etmek zorunda kaldı. Bu durum, FTC'nin şirketin kişisel veri kullanımına ilişkin son soruşturması ve OpenAI'nin güvenlik grubu başkanının istifa etmesiyle birleşince bir miktar kargaşa yarattı.

ChatGPT'nin uzun vadede nasıl bir performans göstereceğini zaman içinde göreceğiz. Hizmet ilk başlatıldığında benzeri görülmemiş bir katılım gördü, ancak son rakamlar kullanıcı sayısında bir düşüş olduğunu gösteriyor.