OpenGL XP'de DX 10 sunabilecek mi ?

Microsoft, DirectX 10 için Vista'da ısrar ederken OpenGL kullanıcıları bu dertten kurtarabilecek mi?

OpenGL: XP'de DX 10

OpenGL ve DirectX 3B grafik alanında tacı almak için uzun zamandan beri savaşıyor. Birçok geliştirici şu anda DirectX 10 desteği ile ilgilenirken OpenGL'den beklenmedik bir atak gelebileceği söyleniyor.

Bağımsız platform
Microsoft DirectX 10'u sadece Vista ile sunuyor işte bu yüzden XP kullanıcıları bu konudaki gelişmeleri dört gözle bekliyorlar. OpenGL çare olabilir: SplashDamage, Quake Wars'ın geliştiricisi, OpenGL'in ileride çıkacak sürümlerinin DirectX 10 özellikleri içermesini beklediklerini söyledi. Avantaj: OpenGL bağımsız olduğu için XP, Vista ve Linux'ta çalışabiliyor.

Başarı duruma bağlı
Buna ek olarak, SplashDamage bu tür bir geliştirmenin Windows Vista'nın başarısına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi. Eğer Microsoft'un işletim sistemi standart haline gelirse OpenGL'in geleceği belirsiz bir hal alabilir.


CHIP Online Yorumu:
OpenGL'in sitesinde de gördüğümüz kadarı ile nVidia bu arabirime destek sağlayacak. Tabii ki rakip ATI da bu esnada boş durmayacaktır. Fakat DirectX 10 destekli bir kart alan kişilerin XP kullanması biraz zor. Zira OpenGL'in geleceği belirsiz bir halde.

Okuyucu Yorumları