OpenOffice için en iyi 4 alternatif!

Evet, OpenOffice gerçekten kapanabilir. Ama endişe etmeyin; gerçekten iyi 4 alternatifiniz daha var!

OpenOffice'e en iyi 4 alternatif!

Geçtiğimiz 2002 yılında, Microsoft'un ücretli Office yazılımlarına mahkum olmadığımızı gösteren Sun Microsystems'in tamamen ücretsiz OpenOffice yazılımının kapanacağına dair söylentiler iyice ayyuka çıkmaya başladı.

Microsoft tarafından yapılmamış en iyi ofis yazılımı olarak nitelendirilen OpenOffice, pek çok rapora göre yakında veda etmeye hazırlanıyor. Yazılım, Apache tarafından satın alındığından beri giderek daha az sayıda kişi tarafından kullanılıyordu. Bu esnada çoğu geliştirici de açık kaynaklı proje LibreOffice'e kaymaya başladı.

OpenOffice'in kapanma ihtimalinin artık ciddi ciddi konuşulmaya başladığı bu günlerde ofis yazılımlarını ücretsiz olarak kullanmaya devam etmek için başka kıyılara yelken açmak gerekebilir. İşte OpenOffice'e alternatif olabilecek en iyi ücretsiz ve düşük maliyetli alternatifler:

1. LibreOffice

Platformlar: Windows, Mac, Linux

LibreOffice, aslında bizzat OpenOffice üzerinde çalışan ekip tarafından geliştirilen bir yazılım, dolayısıyla ona geçtiğinizde pek yabancılık çekmeyeceksiniz.

OpenOffice'le aynı uygulamalar sunan bu yazılım çok daha aktif bir geliştirici topluluğuna sahip. Ayrıca LibreOffice 5.1 sürümüyle birlikte, onu açıkça en iyi ücretsiz ofis yapılımı yapan birçok harika özellik de kullanıma sunuldu. Bu özelliklerden biri dosyaları doğrudan Google Drive ve OneDrive gibi bulut servislerde açmak ve orada kaydetmek.

İndir: Windows, Mac ya da Linux için LibreOffice (ücretsiz)

2. SoftMaker FreeOffice

Platformlar: Windows, Linux

SoftMaker, FreeOffice adlı yazılımıyla son zamanlarda hayran kitlesini belirgin miktarda arttırıyor. Birçok kullanıcı tarafından en iyi ücretsiz Microsoft Word ve Office alternatifi olarak nitelenen yazılım Microsoft Office formatlı dosyalarla kayıpsız bir biçimde harika bir uyum sağlıyor. Fakat yine de FreeOffice dökümanları DOCX, XLSX ve PPTX gibi formatlarda açabiliyor olsa da aynı formatlarda kaydedemiyor.

İndir: Windows ya da Linux için SoftMaker (ücretsiz)

3. WPS Office

Platformlar: Windows, Linux

Microsoft Office yazılımlarının en sevilen yanlarından birisi de sunduğu menü olanakları ve bunların özelleştirilebilir olması. Ücretsiz ofis yazılımları bunu henüz pek beceremese de bir istisna var: WPS Office.

Kingsoft tarafından yaratılan WPS Office; Writer, Presentation, Spreadsheets olmak üzere üç uygulama içeriyor. Microsoft'un dosya formatlarını açıp, düzenleyip yine aynı formatta kaydedebildiğiniz bu yazılım son derece profesyonel bir görünüm sunuyor.

İndir: Windows ya da Linux için WPS Office (ücretsiz)

4. iWork

Platformlar: Mac, Web

Mac platformunda WPS Office ya da FreeOffice'i kullanmak mümkün olmasa da Mac kullanıcıları endişelenmesin. Apple onlar için geliştirdiği iWork yazılımını ücretsiz olarak sunuyor. 2013 ve sonrasında bir Mac satın aldıysanız, tek bir kuruş bile ödemeden Apple'ın bu resmi yazılımını indirebilirsiniz.

Pages, Numbers ve Keynotes şeklinde üç ayrı uygulama sunan yazılım en iyi performansı iCloud ve diğer Apple cihazlarıyla kullanıldığında veriyor.

İndir: Mac için Pages, Mac için Numbers, Mac için Keynote (hepsi ücretsiz)

Okuyucu Yorumları