OpenOffice'te Microsoft Office esintileri

OpenOffice Microsoft Office'den kopya mı çekiyor? İşte tartışmalı arayüz çalışması...

MS'ten "esinlendiler"

OpenOffice.org için yeni bir kullanıcı arayüzü geliştirme aşaması geçtiğimiz hafta tamamlandı. Renaissance isimli prototip büyük tartışmalara sahne oldu. Arayüzdeki gelişmelerden çok tartışılan Microsoft Office'e benzerliği oldu. Ribbon arayüzü sevmeyen kullanıcılardan büyük bir tepki yükseldi. Ribbon, grafik arayüzü tabanlı bir kullanıcı araç çubuğu biçimi. Sekmelere bölünmüş bir tasarımı var.

Şimdi bu prototipin gerçekten gelecek tasarım mı olduğu, yoksa sadece deneysel mi olduğu sorgulanıyor. Gerçekte önemli olan işe yarar bir arayüz yapılmasıysa ve Ribbon işe yarıyorsa neden kullanılmasın? İşte temel soru burada...

Seven de var, sevmeyen de...

Seven de var, sevmeyen de...

Her ne kadar bazı kullanıcılar, verilen tepkileri abartılı bulsa da OpenOffice.org'un kendine özgü bir kimlik ve tasarıma sahip olması konusunda görüş bildirdiler. Kullanımı kolay, üretken bir ofis paketi olması istenen, platform bağımsız, standart dosya tipine sahip ve belki de en önemlisi lisans ücreti sorunu olmayan bir ofis paketi bu.

Yapımcılar bu prototipin parlak, cilalı bir görünüşe sahip olmadığını ve kullanıcıların etkileşimini test etme amacı taşıdığını belirtiyorlar. Temel Ribbon tasarımı orada kalacak gibi görünüyor ancak araç çubukları ve grup etiketlerinin değişime açık olduğunu da ekliyorlar.

Okuyucu Yorumları