openSuse 10.3: Yeni sürüm hazır

Popüler Linux dağıtımlarından openSuse'nin yeni sürümü indirilmeye hazır durumda...

openSuse 10.3 hazır

openSuse 10.3: Yeni sürüm hazırŞuandan itibaren Linux dağıtımı openSuse nin 10.3 sürümü indirilmeye hazır durumda. 2.6.22 çekirdeği baz alıyor ve Office, multimedya ve geliştirmeye yönelik farklı açık kaynak kodlu yazılımların yeni sürümlerini barındırıyor.

openSuse 10.3 masaüstü arabirimi olarak hem KDE hem de Gnome barındırıyor. Ofis paketi olarak OpenOffice 2.3 işin içine giriyor. AppArmor dosyalara erişim haklarını kontrol ediyor ve sistemde zararlı yazılım tahribatının oluşmasını engelliyor. MP3 desteğini Mediaplayer Banshee ve Amarok sağlıyor ve sanallaştırma yazılımı olarak ise kullanıcı Xen 3.1 ve VirtualBox 1.5 arasında seçim yapabiliyor. 1-Click-Install-Option (tek tıkla yükleme seçeneği) ile kullanıcı diğer yazılım paketlerine erişebiliyor.

openSuse, 54.00 den fazla üyenin ve Novell'in yardımlarıyla geliştirilen bir Linux dağıtımı. Ücretszi olarak indirilmeye sunuluyor. Raflarda ise ekstra yazılım, kullanım kılavuzu ve 90 günlük kurulum desteği ile yaklaşık 80 Dolara yerini alacak.

Download: openSuse

Okuyucu Yorumları