Opera, Facebook Messenger ile Yeniden Doğdu!

Opera, Whatsapp ve Telegram entegrasyonu sunan yeni web tarayıcısını ortaya çıkardı! İşte tarayıcının sundukları ve indirme bağlantısı.

Opera, "Reborn" ile yeniden doğdu!

Opera'nın "Reborn" kod adıyla ortaya çıkan yeni sürümü, bütünleşik mesajlaşma ve bir dizi ilginç yeni işlevle geldi.

Reborn, Opera'nın konsept tarayıcısı Neon'un sevilen özelliklerini kendi üzerinde topluyor. Yeni tarayıcının öne çıkan özelliği, Facebook Messenger, WhatsApp ve Telegram'ı dahili olarak desteklemesi. Bu sayede Messenger penceresini şu an baktığınız web sitesinin üzerinde sabitleyebiliyor, böylece iki siteye aynı anda bakabiliyor, sohbet ederken web'de dolaşabiliyorsunuz.

Opera, Facebook Messenger ile Yeniden Doğdu!

İsterseniz, aynı anda birden fazla sohbet penceresi de açabiliyor, sadece bir klavye kısayoluyla farklı sohbet uygulamaları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Tarayıcının arayüzü ise daha basit ve temiz bir görünüm kazanmış. Simgelerin aktif olduğunda renk değiştirmesi ve çeşitli arayüz öğelerinin hareket etmesi gibi ek dokunuşlar da var. İki yeni renk teması ve birkaç yeni duvar kağıdı arasında geçiş yapmanız da mümkün.

Opera, fark ettiğiniz üzere kendisini rakip tarayıcılardan farklı hale getirmek için her şeyi deniyor. Firma daha önce bunun için tarayıcısına VPN hizmeti ve reklam engelleme özellikleri eklemişti. Reborn ise reklam engelleme işlevi üzerindeki kontrolünüzü artırıyor, örneğin reklam engellemeyi açıp kapattığınızda sayfayı otomatik olarak yeniden yüklüyor.

Tarayıcı, arka planda da bir dizi yenilik yapıyor. Örneğin videolar tarayıcı üzerinde daha akıcı çalınabiliyor ve HTTPS'de olmadığınızda, hassas bilgilerinizi girerseniz uyarı alıyorsunuz.

İndirin: Reborn

Okuyucu Yorumları